Home Vegan receptenHoofdgerecht Zomerse quinoa salade met aardbei

Zomerse quinoa salade met aardbei

door Simone
0 reactie
Zomerse quinoa salade met aardbei

Het aardbeienseizoen is weer begonnen! Behalve dat ik graag aardbeien bij het ontbijt eet, eet ik ze ook graag bij hartige gerechten. Aardbeien doen lekker zomers aan en omdat ik de zomer in mijn bol heb, heb ik er een frisse quinoa salade mee gemaakt.

Wist jij dat quinoa…

… een zaad is, en geen graan? Dat maakt het geschikt voor mensen die glutenvrij eten. Verder bevat quinoa alle essentiële aminozuren en is het rijk aan vitamine B2, vitamine E, ijzer, koper en magnesium. Per 100 gram bevat quinoa ongeveer 7 gram vezels en ongeveer 11 gram eiwitten. Het is dus lekker gezond! Een tijdje geleden was quinoa echt een hype en werd het zelfs een superfood genoemd. Dat is dan weer overdreven, want een superfood heeft een zeer hoog gehalte van goede voedingsstoffen, en dat valt dan weer mee bij quinoa.

Wat zit er in de zomerse quinoa salade?

Ik had het al over aardbeien, maar wat maakt de quinoa salade dan zo zomers? De salade is gevuld met:

  • avocado
  • jalapeño
  • limoensap
  • pistachenoten
  • balsamicocrème (crema di balsamico)
  • verse basilicum

De avocado, limoensap en basilicum smaken allemaal fris, terwijl de jalapeño een klein beetje pit en punch geeft aan de salade. De pistachenoten zorgen voor een nootachtig en crunchy element. De balsamicocrème (dus geen balsamicoazijn!) is volzoet en lichtzuur van smaak en lijmt de salade aan elkaar. Deze crème staat in de supermarkt overigens gewoon naast de balsamicoazijn.

Snel, simpel en smaakvol

De salade is snel klaar, is simpel om te maken en toch heel smaakvol! Het is koud te eten, dus ideaal om mee te nemen naar werk, naar een picknick, of op om op een warme zomeravond te eten als lichte maaltijd.

Aardbeienliefhebber?

Ik ben zelf gek op aardbeien en kook er dan ook graag mee. Ben jij ook gek op aardbeien? Probeer dan ook eens deze andere recepten:

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Laat een reactie achter

Dit vind je vast ook interessant