Zoete aardappel puntpaprika soep

door Simone
Zoete aardappel puntpaprika soep

Dit recept voor zoete aardappel puntpaprika soep is geboren omdat ik te veel had aan zowel zoete aardappel als puntpaprika. Ja, zo simpel kan het zijn! De soep is lekker zoet op een natuurlijke manier. In combinatie met warme specerijen zoals komijn en kruidnagel is het een heerlijk winterse soep. Als frisse touch garneer je de soep met koriander. Ook lekker erbij: cashewnoten!

Zoete aardappel-puntpaprikasoep

Print
Personen: 4
Rating: 2.5/5
( 4 voted )

Ingrediënten

Soep
  • 600 gr zoete aardappel
  • 3 puntpaprika's
  • 200 gr winterpeen
  • 1 ui
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kruidnagelpoeder
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl knoflookpoeder
  • scheut olijfolie
Garnering
  • verse koriander
  • evt. cashewnoten

Instructies

  1. Snijd de ui grof. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Schil de winterpeen en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de puntpaprika in reepjes.
  2. Doe een scheut olijfolie in een soeppan en bak de ui totdat deze glazig wordt. Doe de gesneden groente erbij en bak deze even mee. Voeg het 1,2 liter water toe en het groentebouillonblokje. Voeg de kruiden en specerijen toe.
  3. Als de groenten gaar zijn (= zacht genoeg om te pureren), mix dan de soep glad met de staafmixer. Garneer met verse koriander en eventueel cashewnoten.

Notities

Benodigd: 

  • staafmixer

Dit vindt je misschien ook leuk/lekker