Home Vegan receptenBijgerecht Zilte aardappelsalade met citroen-maanzaad dressing

Zilte aardappelsalade met citroen-maanzaad dressing

door Simone
0 reactie
Zilte aardappelsalade met citroen-maanzaaddressing

Zeekraal is één van de seizoensgroenten van de lente en ik kook het liefst veel met seizoensgroenten. Ik had zeekraal al eerder gebruikt als garnering in de vegan miso ramen en bij de vegan ochazuke. Dit zijn allebei Japanse gerechten. Daarom wilde ik eens iets totaal anders met zeekraal maken. Het werd een zilte aardappelsalade.

Aardappelsalade

Dit recept is geen classic Nederlandse aardappelsalade. Deze bevat namelijk vaak mayonaise en augurkjes en daar houd ik niet zo van (of nouja, niet van mayonaise). Dit is aardappelsalade in de meest letterlijke zin van het woord: een salade met voornamelijk aardappels.

In de salade zit de eerder genoemde zeekraal, en cherrytomaten. Door de zeekraal krijgt de salade een lekker zilte smaak.

Over de salade giet je een citroen-maanzaad dressing. Citroen-maanzaad is vooral een classic in cake, maar ook in een hartig gerecht is het lekker! Maanzaad heeft ook een beetje een zilte smaak. Om de salade nóg meer een “zee”-feel te geven, heb ik citroen en dille gebruikt. Deze ingrediënten worden ook vaak bij visgerechten gebruikt en zijn lekker fris.

BBQ bijgerecht of lichte lunch

De zilte aardappelsalade is heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld een bbq, maar is ook zeker geschikt als lichte lunch op een warme zomerdag! Als bijgerecht is dit recept geschikt voor 3 tot 4 personen. Als lichte lunch is dit recept geschikt voor 2 personen.

Zilte aardappelsalade met citroen-maanzaaddressing
Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Laat een reactie achter