Vegan tagliatelle in romige citroensaus

door Simone
Vegan tagliatelle met romige citroensaus, dragon en amandelen


Knolselderij is een groente die bijna heel het jaar goed verkrijgbaar is. Toch associeer ik deze groente vaak met de winter. Wellicht omdat ik knollen/wortels associeer met warme winterse gerechten. Mijn schoonbroertje had een zelfverzonnen gerecht gemaakt met knolselderij, die toch zomers aandoet: tagliatelle in romige citroensaus. Het klonk lekker, dus ik wilde het ook eens zelf maken! Gek genoeg eet ik niet zo heel vaak pasta.

Nu is mijn schoonbroertje niet vegan. Daarom heb ik een vegan versie van het gerecht gemaakt en er nog een eigen finishing touch aan gegeven. Wat is er dan niet vegan aan dit gerecht? Nou, tagliatelle wordt vaak van ei gemaakt en de romige citroensaus heeft boter als basis. Dit zijn twee dingen die heel makkelijk te veganizen zijn! Er is namelijk gewoon tagliatelle te koop zonder ei, en er is ook vegan boter te koop.

De extra smaakmakers bij deze vegan pasta zijn amandelen en gedroogde dragon, allebei ingrediënten die goed combineren met citroen én de bijpassende wijn…

Welke vegan wijn past hierbij?

Om dit gerecht een extra zomerse touch te geven, drink je er een Chardonnay bij die op eikenhout is gerijpt. Doordat de druiven op eikenhout gerijpt zijn, krijgen ze een boterige smaak/mondgevoel, wat goed past bij de saus. Een Chardonnay uit een koel klimaat geeft ook nog eens citrusaroma’s, wat het gerecht extra complimenteert.

Bij dit gerecht past de Chardonnay van Barton & Guestier heel goed (te koop bij Jumbo). Het is uiteraard vegan en voldoet aan beide punten uit de vorige alinea. Deze specifieke Chardonnay bevat aroma’s van aardbei, peer, tropisch fruit en vanille, wat het gerecht net een extra opbeurend zoetje geeft om de zure citroen te compenseren.

Een echte pastaliefhebber? Dan…

… vind jij deze pastagerechten wellicht ook lekker:

 Vegan tagliatelle met romige citroensaus, dragon en amandelen
Vegan tagliatelle met romige citroensaus

Vegan tagliatelle in romige citroensaus

Print
Personen: 2 Voorbereidingstijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 200 gr knolselderij
  • 200 gr tagliatelle
  • 100 gr plantaardige boter
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 3 el gedroogde dragon
  • 40 gr amandelen

Instructies

  1. Schil en snijd de knolselderij in blokjes. Bak op middelhoog vuur totdat ze gaar zijn. Kook de pasta al dente.
  2. Rasp ondertussen de citroen. Hak de amandelen grof.
  3. Giet de pasta af, voeg toe aan de knolselderij, samen met de boter, citroenrasp en dragon. Meng goed. Garneer met de amandelen en pers de citroen nog wat uit over de pasta.

Dit vindt je misschien ook leuk/lekker