Vegan taco’s met cactus en pico de gallo

door Simone

Vegan taco’s: love it!

Ik hou echt van vegan taco’s. En dan bedoel ik niet “hard shell” taco’s, zoals we kennen van de TexMex keuken, maar ik bedoel soft shell taco’s. De naam zegt het al: dit zijn zachte taco’s. Ze worden ook wel maistortilla’s genoemd. Ze zijn namelijk helemaal van mais gemaakt. Maistortilla’s hebben echt een eigen, gecompliceerde smaak. Ik ben er gek op. Al vaker heb ik er recepten mee gemaakt: tempeh taco’s met bakbanaan en umami ontbijt taco’s.

Ik hou ook echt van Mexicaans eten (Mexicaans – Mexicaans, niet Tex Mex). Bovenstaande recepten zijn alles behalve Mexicaans (daar komen de maistortilla’s vandaan), maar ik houd van creatief bezig zijn. Ik heb wel een kookboek, Vegan Mexico, maar op een dag ging ik gewoon een beetje zelf freestylen met ingrediënten en smaken die ik ken van de Mexicaanse keuken.

Typisch Mexicaanse ingrediënten

Helaas verkopen weinig supermarkten echt Mexicaanse ingrediënten. Ze verkopen vooral TexMex producten. Er is één supermarkt die wel Mexicaanse producten verkoopt: Albert Heijn. Het merk is La Morena. Nu lijkt het alsof deze post gesponsord is, maar dat is het niet. Ik geef namelijk graag aan waar je moet zijn als je ingrediënten voor dit recept nodig hebt.

De typisch Mexicaanse ingrediënten die je voor dit recept voor vegan taco’s nodig hebt zijn namelijk:

  • Maistortilla’s
  • Refried black beans (gekruide bonenpuree)
  • Nopales (cactus)
Vegan taco's met cactus en pico de gallo

Wat zit er verder in deze vegan taco’s?

Deze vegan taco’s zijn vegan beef taco’s. Ik gebruik de neutrale “stoofstukjes” van Albert Heijn (op de verpakking staat vegan pulled beef). Deze worden gekruid met komijnzaad, gerookt paprikapoeder, oregano en chipotlepoeder. Chipotle is gerookte jalapeño. Dit ingrediënt kun je niet in de supermarkt kopen, maar wel bij bijvoorbeeld Van Beekum Specerijen.

Behalve dat je de taco’s serveert met refried black beans en nopales, maak je er nog zelf pico de gallo bij, een frisse tomatensalsa met limoen en koriander. Als topping doe je er eventueel nog wat pompoenpitten en ingelegde uitjes over en eventueel wat tabasco!

Buen aprovecho!

Dit artikel bevat affiliatelinks. Als je op deze links klikt en iets bestelt, dan krijg ik daar commissie over. Daar betaal jij niets extra’s voor, maar zo krijg ik toch een beetje inkomsten voor mijn recepten die ik gratis met jou deel!

Vegan taco's met cactus en pico de gallo
Vegan taco's met cactus en pico de gallo

Vegan taco's met cactus en pico de gallo

Print
Personen: 3 Voorbereidingstijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 200 gr vegan pulled beef / neutrale stoofstukjes
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl chipotlepoeder (alternatief: 1 tl chilipoeder met 1 tl liquid smoke)
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 0,5 tl pimentpoeder
  • 3 grote tomaten
  • 1 sjalotje
  • 15 gr verse koriander
  • 1 limoen
  • 10 maistortilla's
  • 440 gr refried black beans ("zwarte bonenspread")
  • 230 gr nopales (cactus)
  • evt. pompoenpitten ter garnering
  • evt. ingelegde uitjes ter garnering
  • evt. tabasco

Instructies

  1. Doe wat olie in de pan en bak de stoofstukjes volgens de verpakking, samen met de komijn, chipotle, gerookte paprikapoeder en piment.
  2. Snijd ondertussen de tomaten, ui en koriander fijn. Schep samen om in een bak met de limoensap en zout en peper naar smaak. Dit is de pico de gallo.
  3. Verhit een koekenpannetje en bak de maistortilla's (taco's) 15 seconden per stuk (zonder olie).
  4. Besmeer de taco's met refried black beans, beleg met de stoofstukjes, pico de gallo, nopales, en eventueel pompoenpitten, ingelegde uitjes en tabasco.

Dit vindt je misschien ook leuk/lekker