Home Vegan receptenBBQ Vegan köfte met olijvensalade en bulgur

Vegan köfte met olijvensalade en bulgur

door Simone
0 reactie
Vegan köfte met olijvensalade en bulgur

Ondanks dat ik voorkeuren heb voor bepaalde keukens, wil ik toch telkens iets nieuws ontdekken. Dat kan echt supergoed met een boek die ik al een tijdje heb, maar waar ik te weinig in blader: The Science of Spice. Hier staat elke specerij uitgebreid beschreven en er worden allerlei specerijenmixen van heel de wereld uitgelicht. Mijn aandacht bleef haken bij de Arabische specerijenmix baharat. Ik vind dit een heerlijke mix en ik had hier al een potje van thuis staan. Het leek me leuk hier vegan köfte mee te maken, en me verder te laten inspireren door specifiek de Turkse keuken.

Vegan köfte

Köfte zijn gehaktballetjes, of gehaktstaafjes aan spiesjes, en zijn van oorsprong – dacht ik – Turks. Echter vind je köfte ook in andere omringende landen. Zo heb ik ook eens in Griekenland gegeten. Elk land of elke familie kent natuurlijk weer zijn eigen versie. Deze vegan köfte zijn gemaakt van vegan gehakt, gekruid met baharat.

De köfte kun je bereiden zoals je wilt: je kunt het in de pan bakken, op een grillpan grillen of op de BBQ leggen!

Olijvensalade en bulgur

Omdat ik me verder wilde laten inspireren door de Turkse keuken, zocht ik naar meer Turkse gerechten. Zo kwam ik zeytin salatası tegen: Turkse olijvensalade met walnoot, tomaat, peterselie en granaatappel(melasse). Dit leek mij erg lekker voor bij de köfte. Ik heb er zelf iets meer tomaat bij gedaan zodat alle smaken wat meer in balans zijn.

Als laatst serveer je er nog bulgur bij. Bulgur is, net zoals couscous, een graanproduct. Het heeft wat weg van couscous, maar het heeft wat meer bite en een andere vorm. Bulgur kun je gewoon in de supermarkt kopen (in ieder geval wel bij Albert Heijn en Jumbo).

Dit artikel bevat affiliatelinks. Als je op deze links klikt en iets bestelt, dan krijg ik daar commissie over. Daar betaal jij niets extra’s voor, maar zo krijg ik toch een beetje inkomsten voor de tijd en moeite die ik stop in onder andere het ontwikkelen van recepten, die ik altijd gratis met jou deel!

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Laat een reactie achter

Dit vind je vast ook interessant