Vegan granola met kokos en cacao

door Simone
Vegan granola


Ik heb nooit van brood gehouden. En dan doel ik op boterhammen, want er gaat niets boven zelfgebakken brood! Ik ontbijt (en lunch) dan ook nooit met brood. Mijn ontbijt bestaat vaak uit granola met fruit. Helaas is er niet veel vegan granola op de markt, omdat veel granola met honing wordt gemaakt. Ik realiseerde me laatst dat ik eigenlijk altijd wel alle ingrediënten voor zelfgemaakte granola in huis heb. Zo heb ik vaak veel verschillende noten in huis, maar ook zaden zoals hennepzaad en chiazaad. Ook heb ik standaard havermoutvlokken in huis omdat dit wel eens in (niet ontbijt)recepten voorkomt. Ik dacht daarom: waarom zou ik dan zelf geen vegan granola maken?

Voor deze granola heb ik veel ingrediënten gebruikt die van nature zoet smaken. Zo zit er kokos in, pecannoten en blanke amandelen.

Het fijne aan deze granola is dat het hartstikke gezond is. In de gebruikte noten (pecannoten en amandelen) en zaden (hennepzaad en quinoa) zitten namelijk veel mineralen. Denk aan calcium, ijzer, jodium, kalium, fosfor en magnesium. Verder zit deze vegan granola vol met vezels, eiwitten en onverzadigde vetten. Een gezond begin van de dag dus!

Voor dit recept heb ik trouwens ook gepofte quinoa gebruikt. Ik had dit nog over van deze garam masala chocolade bites, en wist al die tijd niet wat ik er nog verder mee moest. Ik heb nu eindelijk een perfecte bestemming gevonden! Gepofte quinoa kun je kopen bij Albert Heijn of Holland & Barrett.

Tip: eet deze granola met (diepvries)fruit dat vrij zoet is, zoals mango of aardbeien.

Eet jij ook graag granola als ontbijt?

Vegan granola

Vegan granola met kokos en cacao

Print
Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

 • 50 gr gepofte quinoa
 • 250 gr havervlokken
 • 20 gr cacaopoeder
 • 75 gr geraspte kokos
 • 50 gr pecannoten
 • 50 gr blanke amandelen
 • 30 gr hennepzaad
 • 8 el agavesiroop

Instructies

 1. Vewarm de oven voor op 180 graden.
 2. Hak de noten grof.
 3. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en meng goed. Doe het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Waarschijnlijk moet je in twee rondes bakken, tenzij je twee bakplaten hebt. Bak 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
 4. Laat geheel afkoelen voordat je het in een goed afsluitbare pot doet.

Notities

Benodigd:

 • bakpapier
 • afsluitbare pot

Dit vindt je misschien ook leuk/lekker