Home Vegan receptenHoofdgerecht Vegan gevulde portobello met bosbes en munt

Vegan gevulde portobello met bosbes en munt

door Simone
0 reactie
Vegan gevulde portobello met hazelnoot, bosbes en munt

Mijn vriend had weer een mystery box voor mij gemaakt (zoals ik in het recept van de bloemkoolsteak met pistachekorst vertelde). Een van de ingrediënten was portobello. Nu kennen we allemaal wel de klassieke gevulde portobello, die vaak met Kerst gegeten wordt en met kaas is gevuld. Behalve dat ik natuurlijk een vegan versie wilde maken – want deze lijken er weinig te zijn – wilde ik eens totaal iets anders doen.

Dit recept is echt winters meets summer. Portobello heeft van zichzelf natuurlijk een vrij hartige smaak en in combinatie met hazelnoot zullen we dit al snel associeren met een winters gerecht. De rest van de ingrediënten zijn echter lekker licht en zelfs fruitig. Zo is deze portobello gevuld met parelcouscous, bosbes en munt. Ik wilde het eigenlijk met gewone couscous maken, maar we hadden nog parelcouscous over en dat ziet er eigenlijk een stuk leuker en feestelijker uit! Parelcouscous lijkt trouwens meer op mini pasta dan op couscous, maar dat vind ik juist lekker.

Weet je wat ook nog eens fijn is? Dit recept is een enorm makkelijk, snel klaar en zeer smaakvol! Alle ingrediënten hebben van zichzelf al veel smaak, dus er zijn niet heel veel kruiden toegevoegd. Normaal houd ik van lekker veel kruiden en specerijen gebruiken, maar dat vond ik hier niet nodig.

Deze vegan gevulde portobello leent zich goed als een voorgerecht voor 4 personen, maar kan ook prima door als hoofdgerecht voor 2 personen.

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Laat een reactie achter