Vegan gevulde portobello met bosbes en munt

door Simone
Vegan gevulde portobello met hazelnoot, bosbes en munt

Mijn vriend had weer een mystery box voor mij gemaakt (zoals ik in het recept van de bloemkoolsteak met pistachekorst vertelde). Een van de ingrediënten was portobello. Nu kennen we allemaal wel de klassieke gevulde portobello, die vaak met Kerst gegeten wordt en met kaas is gevuld. Behalve dat ik natuurlijk een vegan versie wilde maken – want deze lijken er weinig te zijn – wilde ik eens totaal iets anders doen.

Dit recept is echt winters meets summer. Portobello heeft van zichzelf natuurlijk een vrij hartige smaak en in combinatie met hazelnoot zullen we dit al snel associeren met een winters gerecht. De rest van de ingrediënten zijn echter lekker licht en zelfs fruitig. Zo is deze portobello gevuld met parelcouscous, bosbes en munt. Ik wilde het eigenlijk met gewone couscous maken, maar we hadden nog parelcouscous over en dat ziet er eigenlijk een stuk leuker en feestelijker uit! Parelcouscous lijkt trouwens meer op mini pasta dan op couscous, maar dat vind ik juist lekker.

Weet je wat ook nog eens fijn is? Dit recept is een enorm makkelijk, snel klaar en zeer smaakvol! Alle ingrediënten hebben van zichzelf al veel smaak, dus er zijn niet heel veel kruiden toegevoegd. Normaal houd ik van lekker veel kruiden en specerijen gebruiken, maar dat vond ik hier niet nodig.

Deze vegan gevulde portobello leent zich goed als een voorgerecht voor 4 personen, maar kan ook prima door als hoofdgerecht voor 2 personen.

Vegan gevulde portobello met hazelnoot en bosbes

Print
Personen: 4 (voorgerecht) of 2 (hoofdgerecht) Voorbereidingstijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

 • 10-15 blaadjes munt
 • hand blanke hazelnoten
 • 100 gr parelcouscous
 • 4 portobello's
 • 60 gr blauwe bessen
 • 3 tl gedroogde tijm
 • zwart peper
 • zout

Instructies

 1. Verwarm de oven op 200 graden en doe de portobello's 20min in de oven als deze heet genoeg is.
 2. Maak ondertussen de couscous volgens de verpakking. Hak de hazelnoten door midden. Snijd de munt fijn. Als de couscous klaar is, zet je het apart. Meng alvast de hazelnoten, tijm en bessen er door heen. Breng op smaak met peper en zout.
 3. Wanneer de portobello's klaar zijn en uit de oven zijn gehaald, meng je de munt door het couscousmengsel. Schep het mengsel in de portobello's.

Dit vindt je misschien ook leuk/lekker