Home Vegan receptenBakken Vegan double chocolate chip cookies

Vegan double chocolate chip cookies

door Simone
0 reactie
Vegan double chocolate chip cookies met koffie en sesamzaad

Ik ben eigenlijk helemaal geen persoon die graag bakt, omdat ik tijdens het koken graag improviseer. Bij bakken kun je dat helemaal niet. Een recept komt dan vrij nauw, anders kan het mislukken. Toch wilde ik na het ware succes van mijn sambalkoekjes toch weer eens aan de slag om te gaan bakken. Omdat ik zo’n fan ben van chocola, bakte ik koekjes die er bomvol mee zitten: vegan double chocolate chip cookies. Koekjes met dubbel zoveel chocola!

Ik ben fan van chocolate chip cookies, maar deze zijn helaas niet vegan te koop. Er komt vaak boter, melk, en/of ei bij kijken. Dan maar zelf maken! Zoals ik al zei, hebben deze koekjes dubbel zoveel chocola, daarom heten ze ook double chocolate chip cookies.

Espresso en sesamzaad

Zoals je wellicht van andere recepten hebt opgemerkt, experimenteer ik graag met nieuwe combinaties of geef ik graag net wat meer smaak aan een recept. Deze koekjes bevatten dus niet alleen chocola, maar ook nog twee smaakmakers: espresso en sesamzaad. Koffie en chocola vind ik echt een gouden combinatie, al helemaal met pure chocola (dat ik heb gebruikt in deze koekjes). Het vleugje sesamzaad zorgt voor een nootachtige smaak.

Chewy chocolate chip cookies

Je hebt harde, brosse koekjes en je hebt chewy koekjes. Deze vegan double chocolate chip cookies vallen onder de laatste categorie. Meer fan van hardere koekjes? Probeer dan eens minder suiker te gebruiken of de koekjes iets langer te bakken.

Chocolade fan?

Ben jij net zoals ik een echte chocoladeliefhebber? Wellicht maakt je hart dan ook een sprongetje bij deze chocoladerecepten:

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Laat een reactie achter

Dit vind je vast ook interessant