Home Vegan receptenHoofdgerecht Vegan cashew curry met frisse chutney

Vegan cashew curry met frisse chutney

door Simone
0 reactie
Vegan cashew curry met chutney


Ik liep al heel lang met het idee om een Indiase vegan cashew curry te maken (een hele mond vol). Vegan curry’s bevatten vaak kikkererwten of pompoen en ik wilde graag iets vernieuwends maken. In deze curry heb ik de smaken zo authentiek Indiaas mogelijk geprobeerd te houden (zover mijn kennis strijkt), maar ik heb één ingrediënt in deze curry gedaan die wat ongebruikelijk is: little gem!

Ik heb little gem ooit eens eerder in een curry gegeten. Voordat ik het ging eten, was ik nogal sceptisch. Wordt dat niet één vieze slappe boel? Sla hoor je toch rauw te eten? Nee hoor, als je specifiek little gem (ook wel baby romaine sla genoemd) gebruikt in een gerecht, blijft het lekker knapperig! Naast little gem zitten er ook aardappelen en sperziebonen in de curry.

Deze vegan cashew curry heeft – zoals de naam al doet vermoeden – een basis van cashewnoten. Er wordt vaak kokosmelk gebruikt in een curry, maar ik heb in plaats daarvan geraspte kokos gebruikt. Ik heb het voor dit gerecht geroosterd met de cashewnoten. Je huis gaat echt fantastisch ruiken!

Je huis gaat nóg lekkerder ruiken als je de specerijen bij de curry doet. Dat zijn korianderzaad, komijn, kruidnagel, kaneel en fenegriek. Fenegriek is niet te koop in de supermarkt (voor zover ik heb gezien). Je kunt het wel bestellen bij Van Beekum Specerijen of De Kruidenbaron. Toko’s verkopen het ook.

Deze curry heeft een lekker volle, warme smaak en de frisse chutney die ik erbij hebt gemaakt, steekt daar lekker tegen af. Deze is gemaakt van onder meer verse munt, verse koriander en limoensap. Ben je gek op deze combo? Deze komt ook terug in de Vietnamese salade met gestoofde tofu.

Schrik trouwens niet van de lijst met ingrediënten. Het een en ander aan ingrediënten gebruik ik dubbel in dit recept en de meeste ingrediënten zijn specerijen en andere dingen uit de voorraadkast (zoals ui en knoflook).

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Laat een reactie achter