Home Vegan receptenBakken Vegan brownie met lavendel en tahin

Vegan brownie met lavendel en tahin

door Simone
0 reactie
Vegan brownie met lavendel

Wie is er niet dol op de geur van lavendel? Het heeft een rustgevend effect maar het heeft ook een zomers tintje. Wist je dat je lavendel ook gewoon kunt eten? Het heeft iets fris en het lijkt een beetje op rozemarijn. Omdat ik nog een flinke pot gedroogde lavendel had staan, wilde ik er weer graag iets mee koken of bakken. Ik maak vaak redelijk gezonde recepten, maar wie houdt er nou niet van even zondigen op z’n tijd (ik wel)? Ik besloot de lavendel te gebruiken voor in een vegan brownie. Voor extra smaak en diepgang zit er nog tahin (sesampasta) in. Een verrassend lekkere combinatie!

Deze brownies zijn zó smeuïg, dat je vergeet dat je een vegan brownie eet. Want ja, je kan prima bakken zonder ei! In dit artikel vertel ik uitgebreid hoe je een ei kunt vervangen. In dit recept heb ik een eiv ervangen door met kokosolie, tahin, veel suiker en bakpoeder te werken. De tahin heeft behalve de functie van een nootachtige smaak geven, ook nog de functie om de brownie te binden.

Lavendel zorgt in dit recept voor vegan brownies voor een fleurige tegenhanger voor de volle, intense smaak van cacao. Gedroogde lavendel kun je kopen bij van Van Beekum Specerijen en De Kruidenbaron.

Inspiratie nodig wat je nog meer met lavendel kunt doen? Bekijk eens deze recepten:
Provençaalse maaltijdsalade met lavendeldressing
– Ontbijtcake met aardbei, amandel en lavendel

Vegan brownie met lavendel
Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Dit vind je vast ook interessant

Laat een reactie achter