Umami ontbijt taco’s

door Simone
Umami ontbijt taco's


Taco’s, ik vind ze heerlijk! Vooral de echte Mexicaanse, die zacht zijn en van mais zijn gemaakt (soft taco’s). Wist je dat ze in Mexico ook gewoon taco’s als ontbijt eten? Waarom ook niet natuurlijk, je kunt in je taco stoppen wat je wil. Dit bracht mij op het idee om zelf eens ontbijt taco’s te maken.

Fusion taco’s

Dit zijn geen Mexicaanse (ontbijt)taco’s, ik heb eigenlijk alleen het concept gebruikt. Wel gebruik ik soft taco’s (te koop bij Albert Heijn), die vind ik nou eenmaal een stuk lekkerder en authentieker dan tacoschelpen.

Wat maakt de taco’s nu ontbijt taco’s? Er zit vegan scrambled egg in, gemaakt van tofu, kurkuma en kala namak. Kala namak is zwart zout (maar de kleur is roze. Volg je het nog?) en heeft een sterke zwavelsmaak en -geur. Laat zwavel nou ook net in ei zitten! Het zout heeft dan ook een enorme ei-geur. Je kunt het onder andere kopen bij de toko of de Kruidenbaron.

De titel is niet voor niets umami ontbijt taco’s, dus de taco’s zitten bomvol umami ingrediënten. Umami is de vijfde smaak die we kunnen proeven en is het best te omschrijven als “hartig”. Deze smaak wordt veroorzaakt door de stof glutamaat. Deze stof zit onder andere in champignons, sojasaus, tomaten en spinazie. Laten die ingrediënten nu net allemaal in de taco’s zitten!

Ontbijt taco’s te veel werk?

Vind je deze taco’s nou net wat te veel werk in de ochtend, ook voor een zondag? Je kunt ze hartstikke goed mealpreppen of natuurlijk gewoon als lunch eten!

Gek op hartige ontbijtjes?

Ben jij team hartig ‘s ochtends? Wellicht vind jij deze hartige polenta ontbijt bowl dan ook lekker!

Dit artikel bevat affiliatelinks. Als je op deze links klikt en iets bestelt, dan krijg ik daar commissie over. Daar betaal jij niets extra’s voor, maar zo krijg ik toch een beetje inkomsten voor de tijd en moeite die ik stop in onder andere het ontwikkelen van recepten, die ik altijd gratis met jou deel!

Umami ontbijt taco's

Umami ontbijt taco's

Print
Personen: 3-4 Voorbereidingstijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 500 gr tofu
  • 1 tl kurkuma
  • 2 - 3 tl kala namak
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 1 el sojasaus
  • 8 maistortilla's
  • 100 gr spinazie
  • 130 gr verse zongedroogde tomaatjes
  • tabasco

Instructies

  1. Dep de tofu met wat keukenpapier droog en pluk er allemaal kleine stukjes van, ter grootte van stukjes ei. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met ruim plantaardige olie en doe de tofu erbij. Voeg daarna de kurkuma toe. Bak totdat de tofu licht begint te bruinen. Zet het vuur uit.
  2. Snijd de champignons in plakjes en bak met wat olie en de sojasaus in een wat grotere pan totdat het vocht weggaat. Voeg daarna beetje bij beetje spinazie toe totdat het is geslonken.
  3. Voeg de kala namak toe bij de tofu. Waarom nu pas? Kala namak verliest smaak bij warmte.
  4. Verhit een pan zonder olie. Verwarm de maistortilla's één voor één voor 15 seconden. Vul ze daarna met de tofu, champignons, spinazie en zongedroogde tomaatjes. Doe er naar smaak nog wat tabasco op.

Dit vindt je misschien ook leuk/lekker