Home Vegan receptenHoofdgerecht Tempeh taco’s met bakbanaan

Tempeh taco’s met bakbanaan

door Simone
0 reactie
tempeh taco's met bakbanaan

Tempeh: je moet er van houden. Of misschien kan ik beter zeggen: je moet het leren eten. Toen ik voor het eerst (pure) tempeh proefde, vond ik het echt niet lekker. Het was zo bitter! Sommige ingrediënten zijn puur nou eenmaal niet op z’n lekkerst, je moet er iets mee doen. Ik groeide op met sambal goreng tempeh, en dat vond ik dan weer verschrikkelijk lekker. Tempeh kan, net zoals bijvoorbeeld tofu, veel smaak in zich opnemen. Ik wilde graag een nieuw recept verzinnen met tempeh, maar ik kon alleen maar Aziatische dingen bedenken. Toch wilde ik laten zien dat tempeh ook lekker kan zijn búiten de Aziatische keukens. En zie hier: tempeh taco’s!

Ik heb een aantal maanden geleden een kookboek gekocht met alleen maar (vegan) Mexicaanse recepten, puur omdat ik de Mexicaanse keuken niet echt kende. Wat wij in Nederland kennen, is eigenlijk geen echt Mexicaans, maar TexMex (Texaans-Mexicaans). Zo gebruiken Mexicanen geen harde taco’s zoals wij die kennen, maar “soft taco’s”, ofwel maistortilla’s. Deze vind ik zelf veel lekkerder! Sinds ik deze in Costa Rica voor het eerst at bij een Mexicaan, wilde ik niet anders meer. Ik heb ze dan ook gebruikt voor dit recept. Ik ken (helaas) maar één plek waar ze ze verkopen, en dat is bij Albert Heijn.

Deze tempeh taco’s heb ik gevuld met typisch Mexicaanse ingrediënten: bakbanaan, avocado, rode kool en pompoenpitten. Ook de tempeh is gekruid met echt Mexicaanse smaken: gerookte paprikapoeder, komijnzaad en chipotle. Chipotle is eigenlijk een ander woord voor gerookte jalapeño. Chipotlepoeder kun je helaas niet kopen in de supermarkt, maar wel bij Van Beekum. Als verdere garnering/smaken, knijp je nog een beetje limoen uit over de taco’s, doe je er nog een scheut Tabasco chipotle saus over (voor extra rokerigheid) en top je ze af met Mexicaanse oregano. Mexicaanse oregano heeft net weer een andere smaak dan de Italiaanse. Ik heb het tot nu toe alleen bij Westland Peppers kunnen vinden. Geen zin om te bestellen? Gebruik dan gewone oregano.

tempeh taco's met bakbanaan
Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Dit vind je vast ook interessant

Laat een reactie achter