Tandoori pannenkoekjes met kokosroom en mango

door Simone
Tandoori pannenkoekjes met mango en kokos

Pannenkoeken: eens in de zoveel tijd heb ik er zin in. Ik heb ze nooit gegeten als avondeten, maar vaak als lunch. Deze tandoori pannenkoekjes zijn daar ook perfect voor! Ik had nog tandooripasta in de koelkast liggen en ik dacht: hoe zal dit smaken in combinatie met pannenkoek? Nou, dit is echt heerlijk voor een hartige lunch! Weer eens wat anders dan pannenkoeken met stroop.

Bij deze vegan tandoori pannenkoekjes serveer je er wortel, mango, koriander en kokos(slag)room bij. Zo maak je het een smaakvolle en wat meer volwaardige maaltijd. De kokos(slag)room maken was wel moeilijk (ik deed het met een garde), en op een warme pannenkoek smelt het een beetje. Maar ach: dat doet absoluut niets af van de smaak!

Wil jij nog meer inspiratie voor bijzondere pannenkoekjes? Dan moet je echt eens mijn moringa pancakes met aardbeien en witte chocola proberen!

Tandoori pannenkoekjes met mango en kokos

Tandoori pannenkoekjes met kokosslagroom en mango

Print
Personen: 2
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

Pannenkoekjes

  • 200 gr tarwebloem
  • 2,5 el tandoori pasta
  • 1 tl bakpoeder
  • 400 ml ongezoete amandelmelk
  • snuf zout
  • 1 el olijfolie/kokosolie
Kokosroom
  • blik met 400ml romige kokosmelk (18% vet)
Garnering
  • 1 mango
  • 75 gr peen julienne
  • verse koriander

Instructies

  1. Zet de romige kokosmelk een dag van te voren in de koelkast.
  2. Haal de kokosmelk uit de koelkast wanneer je de pannenkoeken wil maken. Schep het dikke deel uit het blik in een kom (dat is ongeveer de helft van het blik. De rest kun je bewaren voor iets anders). Mix net zo lang tot een dikke, slagroomachtige massa.
  3. Snijd de mango in stukjes of repen.
  4. Meng de tarwebloem, bakpoeder, zout met elkaar. Doe daarna de amandelmelk, olie en tandoori pasta erbij. Roer tot een glad beslag.
  5. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en schep een soeplepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek gaar (ong. 2 minuten aan elke kant).
  6. Klop nog even goed door de kokosroom zodat het de dikte houdt. Serveer de pannenkoeken met de kokosslagroom, mango, peen julienne en verse koriander.

Notities

Benodigd:
  • mixer / garde
  • soeplepel

Dit vindt je misschien ook leuk/lekker