Home Vegan receptenLunch Spinaziesalade met aardbei en szechuan dressing

Spinaziesalade met aardbei en szechuan dressing

door Simone
0 reactie
Spinaziesalade met szechuandressing


Een paar weken geleden was ik uiteten bij een sterrenrestaurant in Amsterdam. Toen we het eerste toetje opgediend kregen, kregen we te horen dat de combinatie aardbei en szechuanpeper erin was verwerkt. Ik vond dit als een interessante en goed gekozen combinatie klinken. Echter proefde ik weinig van de szechuanpeper terug. Dat vond ik zó jammer dat ik zelf maar eens aan de slag wilde met de combinatie. Ik verwerkte het in een spinaziesalade.

Wat is szechuanpeper?

Szechuanpeper (ook wel sichuanpeper) is een specerij die genoemd is naar de Chinese provincie Sichuan. Het is de gedroogde schil van de vruchtjes van een citrusplant. De peper smaakt echt naar iets anders dat je kent! Het is scherp (niet pittig) en heeft een tintelend effect in je mond. Citrus proef je ook een beetje terug. Szechuanpeper kun je bij de toko kopen.

Europees meets Chinees

Deze spinaziesalade is een echt fusiongerecht. Aan de ene kant heb je Europese invloeden, en aan de andere kant Chinees. Het Europese aan deze salade zijn de spinazie, aardbei en biet. Het Chinese komt vanuit de dressing en de garneringen. Zoals eerder genoemd zit er een szechuandressing bij. Deze is gemaakt van chinkiang rijstazijn, ook een typisch Chinees ingrediënt (dat ook bij de toko te koop is), sojasaus en gember. Verder garneer je de salade met pinda’s en bosui, iets wat ze in China vaak doen.

Handig mee te nemen!

Deze salade eet je volledig koud en is daarom ook makkelijk mee te nemen naar werk of naar een picknick.

Benieuwd naar meer fusiongerechten?

Ik vind het leuk met verschillende keukens te spelen en dit in gerechten te verwerken. Ben je benieuwd naar meer fusiongerechten, bekijk dan ook eens deze recepten:

Spinaziesalade met szechuandressing
Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Laat een reactie achter