Home Informatie Seizoensgroenten van de winter

Seizoensgroenten van de winter

door Simone
0 reactie

Één van de redenen dat ik vegan ben geworden, is om het klimaat en de natuur. Één van de waarden die met veganisme hand in hand gaat, is dan ook duurzaamheid. Duurzaamheid kun je makkelijk doortrekken naar je eigen keuken, door met seizoensgroenten te koken. Nederlandse seizoensgroenten hoeven geen grote reis te maken, ze smaken op zijn best en bovendien is het nog lekker goedkoop ook! Daarom deel ik graag elk seizoen wat de seizoensgroenten zijn. Hieronder vind je een lijst met alle seizoensgroenten van de winter.

  • Aardpeer
  • Boerenkool
  • Chinese kool
  • Knolselderij
  • Koolraap
  • Pastinaak
  • Pompoen
  • Postelein
  • Prei
  • Raapstelen
  • Radijs
  • Rammenas
  • Rettich
  • Rode biet
  • Rode kool
  • Savooiekool
  • Schorseneren
  • Spitskool
  • Spruitjes
  • Ui
  • Veldsla
  • Winterpeen
  • Witte kool

Recepten met seizoensgroenten van de winter

Maar wat kun je dan allemaal koken met deze seizoensgroenten? In elke van onderstaande recepten worden (minstens) één van de seizoensgroenten gebruikt.

Kook jij graag met seizoensgroenten van de winter? Welke vind jij het lekkerst?


Foto: Unsplash

Dit vind je vast ook interessant

Laat een reactie achter