
Één van de redenen dat ik vegan ben geworden, is om het klimaat en de natuur. Één van de waarden die met veganisme hand in hand gaat, is dan ook duurzaamheid. Duurzaamheid kun je makkelijk doortrekken naar je eigen keuken, door met seizoensgroenten te koken. Nederlandse seizoensgroenten hoeven geen grote reis te maken, ze smaken op zijn best en bovendien is het nog lekker goedkoop ook! Daarom deel ik graag elk seizoen wat de seizoensgroenten zijn. Hieronder vind je een lijst met alle seizoensgroenten van de winter.
Bladgroenten
– Raapstelen
– Postelein
– Veldsla
Vruchtgroenten
– Pompoen. Recepten met pompoen: met pompoen gevulde pastaschelpen met gerookte paprikasaus, warme winterse salade met sinaasappel-agavedressing.
Wortel- en knolgewassen
– Aardpeer
– Knolselderij. Recepten met knolselderij: knolselderijsteak met zwarte olijventapenade, linzen en aardbeiendressing.
– Koolraap
– Pastinaak. Recepten met pastinaak: plaattaart met kastanjechampignons, pastinaak en pesto van zongedroogde tomaatjes.
– Radijs. Recepten met radijs: bao buns met Koreaanse pulled oesterzwam.
– Rammenas
– Rettich
– Rode biet. Recepten met rode biet: gepofte zoete aardappel met gerookte biet en in gember gemarineerde appel.
– Savooiekool
– Schorseneren
– Winterpeen

Koolsoorten
– Boerenkool. Recepten met boerenkool: warme winterse salade met sinaasappel-agavedressing.
– Chinese kool
– Rode kool
– Spitskool
– Spruitjes
– Witte kool
Look
– Prei
– Ui
Kook jij graag met seizoensgroenten van de winter? Welke vind jij het lekkerst?
Foto: Unsplash