Home Informatie Seizoensgroenten van de lente

Seizoensgroenten van de lente

door Simone
0 reactie
Seizoensgroenten lente


Één van de redenen dat ik vegan ben geworden, is om het klimaat en de natuur. Één van de waarden die met veganisme hand in hand gaat, is dan ook duurzaamheid. Duurzaamheid kun je makkelijk doortrekken naar je eigen keuken, door met seizoensgroenten te koken. Nederlandse seizoensgroenten hoeven geen grote reis te maken, ze smaken op zijn best en bovendien is het nog lekker goedkoop ook! Hieronder vind je een lijst met alle seizoensgroenten van de lente. Na de lijst heb ik ook nog eens een lijstje met allemaal recepten waarbij seizoensgroenten van de lente worden gebruikt.

  • Asperge
  • Andijvie
  • Aubergine
  • Bimi
  • Chinese kool
  • Doperwten
  • Komkommer
  • Koolrabi
  • Lamsoren
  • Paksoi
  • Postelein
  • Prei
  • Raapjes
  • Raapstelen
  • Rabarber
  • Radijs
  • Rettich
  • Rode biet
  • Rode kool
  • Sla
  • Spinazie
  • Tomaat (/ trostomaat / romatomaat)
  • Tuinboon
  • Ui
  • Veldsla
  • Vleestomaat
  • Witlof
  • Witte kool
  • Wortelen
  • Zeekraal


Recepten met seizoensgroenten van de lente

Zoek je nog inspiratie wat je allemaal met deze lentegroenten kunt eten? Geen zorgen, hieronder heb ik een heel lijstje, die ik ook nog eens zo nu en dan update. In elk recept is minstens één seizoensgroente gebruikt. Als niet blijkt uit de naam het recept welke groente(n) er in zit(ten), heb ik het er nog achter gezet tussen haakjes.

Dit vind je vast ook interessant

Laat een reactie achter