
Één van de redenen dat ik vegan ben geworden, is om het klimaat en de natuur. Één van de waarden die met veganisme hand in hand gaat, is dan ook duurzaamheid. Duurzaamheid kun je makkelijk doortrekken naar je eigen keuken, door met seizoensgroenten te koken. Nederlandse seizoensgroenten hoeven geen grote reis te maken, ze smaken op zijn best en bovendien is het nog lekker goedkoop ook! Hieronder vind je een lijst met alle seizoensgroenten van de lente. Na de lijst heb ik ook nog eens een lijstje met allemaal recepten waarbij seizoensgroenten van de lente worden gebruikt.
- Asperge
- Andijvie
- Aubergine
- Bimi
- Chinese kool
- Doperwten
- Komkommer
- Koolrabi
- Lamsoren
- Paksoi
- Postelein
- Prei
- Raapjes
- Raapstelen
- Rabarber
- Radijs
- Rettich
- Rode biet
- Rode kool
- Sla
- Spinazie
- Tomaat (/ trostomaat / romatomaat)
- Tuinboon
- Ui
- Veldsla
- Vleestomaat
- Witlof
- Witte kool
- Wortelen
- Zeekraal

Recepten met lentegroenten
Zoek je nog inspiratie wat je allemaal met deze lentegroenten kunt eten? Geen zorgen, hieronder heb ik een heel lijstje, die ik ook nog eens zo nu en dan update. In elk recept is minstens één seizoensgroente gebruikt. Als niet blijkt uit de naam het recept welke groente(n) er in zit(ten), heb ik het er nog achter gezet tussen haakjes.
- Verse tomatensoep met basilicum
- Knolselderijsteak met zwarte olijventapenade, linzen en aardbeiendressing
- Bao buns met Koreaanse pulled oesterzwam (radijs)
- Gepofte zoete aardappel met gerookte biet en in gember gemarineerde appel
- Vegan miso ramen (zeekraal, paksoi)
- Tagliatelle met citroen-dragonsaus (knolselderij)
- Vegan pizza met pompoen, hazelnoot en asperges
- Vegan springrolls met mandarijn (komkommer)
- Zomerse lunchsalade met avocado en grapefruit (andijvie, rode biet)
- Koreaanse sticky tempeh met zoete aardappel noedels (bimi)
- Vegan ochazuke met shiitake (zeekraal, komkommer)
- Falafel bowl met zhug (komkommer, aubergine, tomaat)
- Vietnamese salade met gestoofde tofu (komkommer)
- Gevulde aubergine met harissa (aubergine)
- Zwarte rijst met kokos, gegrilde asperges en rozen
- Baby paksoi met cashewsaus en sinaasappel
- Smokey bloemkoolsteak met rabarber
- Zilte aardappelsalade met citroen-maanzaaddressing (zeekraal)
- Gegrilde little gem met wafu dressing
- Groene galiameloen salade (komkommer)
- Broodje pulled jackfruit met kiwi (komkommer)
- Umami ontbijttaco’s (spinazie)
Kook jij graag met seizoensgroenten?