Seizoensgroenten van de herfst

door Simone

Één van de redenen dat ik vegan ben geworden, is om het klimaat en de natuur. Één van de waarden die met veganisme hand in hand gaat, is dan ook duurzaamheid. Duurzaamheid kun je makkelijk doortrekken naar je eigen keuken, door met seizoensgroenten te koken. Nederlandse seizoensgroenten hoeven geen grote reis te maken, ze smaken op zijn best en bovendien is het nog lekker goedkoop ook! Hieronder vind je een lijst met alle seizoensgroenten voor de herfst. Daarna vind je ook nog eens allerlei recepteninspiratie!

  • Aardpeer
  • Andijvie
  • Bloemkool
  • Boerenkool
  • Bosui
  • Broccoli
  • Chinese kool
  • Knolselderij
  • Koolraap
  • IJsbergsla
  • Raapstelen
  • Pastinaak
  • Paksoi
  • Peultjes
  • Pompoen
  • Posteleon
  • Prei
  • Rabarber
  • Raddichio
  • Radijs
  • Rammenas
  • Rettich
  • Rode biet
  • Rode kool
  • Rucola
  • Savooiekool
  • Schorseneren
  • Snijbonen
  • Spitskool
  • Spruitjes
  • Tomaten
  • Ui
  • Veldsla
  • Winterpeen
  • Witte kool

Recepten met seizoensgroenten van de herfst

Maar wat kun je dan allemaal koken met deze seizoensgroenten? In elke van onderstaande recepten worden (minstens) één van de seizoensgroenten gebruikt.

Met welke seizoensgroenten van de herfst kook jij het liefst?

Dit vindt je misschien ook leuk/lekker