
Één van de redenen dat ik vegan ben geworden, is om het klimaat en de natuur. Één van de waarden die met veganisme hand in hand gaat, is dan ook duurzaamheid. Duurzaamheid kun je makkelijk doortrekken naar je eigen keuken, door met seizoensgroenten te koken. Nederlandse seizoensgroenten hoeven geen grote reis te maken, ze smaken op zijn best en bovendien is het nog lekker goedkoop ook! Hieronder vind je een lijst met alle seizoensgroenten voor de herfst. Daarna vind je ook nog eens allerlei recepteninspiratie!
- Aardpeer
- Andijvie
- Bloemkool
- Boerenkool
- Bosui
- Broccoli
- Chinese kool
- Knolselderij
- Koolraap
- IJsbergsla
- Raapstelen
- Pastinaak
- Paksoi
- Peultjes
- Pompoen
- Posteleon
- Prei
- Rabarber
- Raddichio
- Radijs
- Rammenas
- Rettich
- Rode biet
- Rode kool
- Rucola
- Savooiekool
- Schorseneren
- Snijbonen
- Spitskool
- Spruitjes
- Tomaten
- Ui
- Veldsla
- Winterpeen
- Witte kool

Recepten met seizoensgroenten van de herfst
Maar wat kun je dan allemaal koken met deze seizoensgroenten? In elke van onderstaande recepten worden (minstens) één van de seizoensgroenten gebruikt.
- Met pompoen gevulde pastaschelpen met gerookte paprikasaus
- Warme winterse salade met sinaasappel-agavedressing
- Verse tomatensoep met basilicum
- Knolselderijsteak met zwarte olijventapenade
- Plaattaart met kastanjechampignons, pastinaak en pesto van zongedroogde tomaatjes
- Bao buns met Koreaanse pulled oesterzwam
- Gepofte zoete aardappel met gerookte biet en in gember gemarineerde appel
- Loaded zoete aardappelfriet met harissa bloemkoolwings, granaatappel en pistache
- Bloemkoolsteak met pistachekorst, granaatappel en munt
- Pasta met boerenkoolpesto en pecannoten
- Vegan miso ramen
- Tagliatelle met citroen-dragonsaus
- Hartige polenta ontbijt bowl
- Parelgort salade met geroosterde pastinaak
- Vegan pizza met pompoen, hazelnoot en asperges
Met welke seizoensgroenten van de herfst kook jij het liefst?