Review: 3x HappySoaps

door Simone
HappySoaps

Deze review is in samenwerking tot stand gekomen met HappySoapsEen samenwerking houdt nooit in dat ik niet eerlijk ben over de producten die ik krijg.

Zoals ik al vaker heb geschreven, gaan veganisme en duurzaamheid hand in hand. Veel veganisten zijn óók veganist om het klimaat en de natuur. We moeten zuinig zijn op de aarde. Toen ik veganist werd, ben ik ook meer gaan letten op hoe ik duurzaam kan leven. Bijvoorbeeld hoe ik plastic kan besparen. Éen van de manieren om minder plastic te gebruiken in je dagelijkse leven, is door over te stappen op duurzame cosmetische artikelen, zoals zeep. Dat gebruik je immers elke dag!

Ik gebruikte zelf al een tijdje shampoo bars (een zeepblok om je haren te wassen), maar ik had nog nooit die van HappySoaps geprobeerd. HappySoaps heeft niet alleen shampoo bars, maar ook (onder andere!) body bars en deodorant. Ik mocht deze alle drie testen!

HappySoaps Cinnamon Roll shampoo bar

Deze shampoo bar heb ik specifiek uitgekozen omdat deze voor droog, slap, beschadigd en dun haar was.

Zoals ik vertelde, waste ik mijn haren al vaker met een shampoo bar. Deze wreef ik dan over mijn haren en met de zeep op mijn haren kon ik heel goed mijn haren wassen. Bij deze shampoo bar van HappySoaps ging dat wat anders. Er stond ook op de verpakking dat je deze tussen je handen moest wrijven en met de zeep die op je handen zat, je haar moest wassen. Dit heb ik gedaan, maar er leek weinig zeep op mijn handen te zitten . Ik heb het blok daarom maar op mijn haren gewreven. Dat werkte wel. Na een paar keer wassen, moest ik dezelfde methode aanhouden.

De geur van kaneel is trouwens heel sterk. Ik had de shampoo bar in mijn badkamer gelegd en mijn hele badkamer rook ernaar!

De shampoo zelf is trouwens hartstikke prima. Mijn haar lijkt wat voller, vooral wat langer dan normaal. Echter kreeg ik wel weer wat sneller vette haren. Maar dat zal voor iedereen anders zijn, elk haar is anders!

HappySoaps cinnamon roll

HappySoaps Tea Tree & pepermunt body bar

Een zeepblok is eigenlijk helemaal niets nieuws, dit gebruikt men al járen. Toch gebruikte ik dit nooit. Er was ook geen aanbod van en vroeger vond ik het maar oubollig en leek douchegel me gewoon veel handiger. Nu het natuurlijk bekend staat als meer duurzaam, ben ik toch een beetje van gedachten veranderd. Bovendien zie je steeds meer zeepblokken tegenwoordig (al dan niet in de vorm van een shampoo bar)

Bij een klassiek zeepblok dacht ik altijd dat je die over je lichaam moet wrijven om je ermee te wassen, maar bij deze body bar hoeft dat dus helemaal niet. Je kunt hem tussen je handen wrijven en met de zeep die aan je handen zit, kun je gewoon je hele lichaam wassen! Echt top. De geur is ook heel lekker. Het is heel erg muntachtig, maar anders dan de standaard muntgeur. Het “scherpe” randje van de munt is er af.

Ik vind zo’n zeepblok (“body bar”) eigenlijk dikke prima. Al helemaal omdat ik weet dat ik bijdraag aan een duurzamere wereld.

HappySoaps natuurlijke deodorant Lavendel

Hmm, deodorant uit een potje, aan dat idee moest ik even wennen! Hoe je het gebruikt is als volgt. Je pakt er met je vinger deodorant uit ter grootte van een erwt. Dit smeer je over je oksel uit. De geur is super aanwezig, net zoals de vorige zepen. Het ruikt echt puur naar lavendel, wat ik zelf lekker vind. Als je het op je oksel hebt gesmeerd, ruik je het niet echt meer.

Wat vond ik van deze natuurlijke deodorant? Persoonlijk vind ik het zelf niet zo heel chill dat de deodorant in een potje zit. De deodorant is best hard, dus je moet stevig duwen om er iets uit te krijgen. Dat komt dan weer tussen mijn nagels en dat vind ik irritant. Ik vind het ook onhandig dat je daarna weer je handen (goed!) moet wassen. Een deodorantstick was misschien beter geweest.

De deodorant plakt niet als je het op je oksels hebt gesmeerd, ik was daar zelf eerst een beetje bang voor. Verder heb ik er eigenlijk helemaal niets op aan te merken: de deo doet echt goed zijn werk. Soms ga je sommige deodorantmerken heel erg ruiken als je gaat zweten, maar deze totaal niet. Ook ruik ik helemaal geen zweet aan het eind van de dag. Wat dat betreft vind ik het een topper!

Ondanks dat de shampoo niet helemaal een match is met mijn haar en ik de deodorant liever in een stick zou zien, ben ik echt tevreden over de producten. Hetgene wat het mooist is meegenomen, is natuurlijk dat het lekker duurzaam is!

Benieuwd waar je de producten van HappySoaps kan kopen? Check hier de verkooppunten.

Dit vindt je misschien ook leuk/lekker