Home Vegan receptenHoofdgerecht Warme winterse salade met sinaasappel-agavedressing

Warme winterse salade met sinaasappel-agavedressing

door Simone
0 reactie
Warme winterse salade


Hebben jullie dat ook altijd, dat als je een zak boerenkool koopt, je altijd te veel over hebt? Zoals ik al vertelde bij mijn recept voor aardappelstamppot met Japanse twist, ben ik absoluut geen stamppotliefhebber, dus daar zou ik de boerenkool niet voor gebruiken. Gelukkig is boerenkool heel veelzijdig: je kunt het rauw eten, in de oven doen, frituren… Ik besloot voor de eerste optie te gaan en er een warme winterse salade mee te maken!

De salade is winters doordat ik meerdere seizoensgroenten van de winter heb gebruikt. Het is een warme salade omdat een groot deel uit de oven komt. Ondanks dat wilde ik het toch graag een salade noemen, omdat het gerecht één geheel is. Voor het warme deel heb ik de bloemkool, walnoten en pompoen in de oven gedaan met warme specerijen zoals kaneel. Deze groenten serveer je op een bedje van rauwe boerenkool met sinaasappel-agavedressing en verse tijm.

Deze warme winterse salade is overigens ook heel geschikt voor mealpreppen! De boerenkool kun je prima opwarmen, of je doet dit in een apart bakje.

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Dit vind je vast ook interessant

Laat een reactie achter