Home Vegan receptenSoep Verse tomatensoep met basilicum

Verse tomatensoep met basilicum

door Simone
1 reactie
Verse tomatensoep met basilicum en rode wijn

Als er iemand dol is op soep, dan ben ik het wel. Ik maak dan ook elke week wel een grote pan soep waar ik twee dagen mee doe. Verse tomatensoep is één van mijn favorieten. Ook al is tomatensoep echt een klassieker, ik vind het toch erg lekker!

Mijn recept voor verse tomatensoep is iets minder klassiek. De tomaten zijn eerst een halfuur geroosterd in de oven. Zo komt hun umamismaak net wat meer naar voren. Voor meer body heb ik winterpeen toegevoegd. Een extra lekkere touch aan deze soep is de scheut rode wijn. Dat geeft de soep net wat meer diepgang.

Behalve dat deze soep trouwens erg lekker is, is het ook nog eens gezond, simpel te maken èn goed voor de portemonnee. De meeste ingrediënten heb je denk ik al in huis. Als je deze soep ook nog eens in de zomer maakt, zijn de tomaten spotgoedkoop en heb je een lekker soepje voor een prikkie.

Meer vegan soep recepten?

Ben je een enorme soepliefhebber en zoek je meer vegan soep recepten? Probeer dan ook eens deze soepen:

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

1 reactie

nicole orriens 4 maart 2020 - 10:03

Ik ben ook dol op tomatensoep. Ik maak het meestal met zo'n verspakket van Albert Heijn.

Reageer

Laat een reactie achter