Home Vegan receptenBakken Vegan witte chocoladepepernoten met amandel

Vegan witte chocoladepepernoten met amandel

door Simone
0 reactie
 

 

Sinterklaas is weer bijna in het land! Als het iets lekker vind aan de Nederlandse eetcultuur, dan is het wel Sinterklaassnoep: speculaas, pepernoten, … hmm! Net voordat ik veganist werd – een jaar geleden inmiddels! – zat ik echt in een witte chocolade fase. Ik vond het dan ook erg jammer dat ik witte chocola en dus ook witte chocoladepepernoten moest gaan missen. Ze zijn helaas ook nog niet te koop. Waarom zou ik ze daarom niet zelf gaan maken? Ik ben de keuken in gedoken en heb deze smaakvolle vegan witte chocoladepepernoten gemaakt. Ze zijn een beetje groot uitgevallen (oeps) en zijn qua kleur niet helemaal zoals de classic kruidnoot, maar als je ze eenmaal proeft… dan proef je zoveel sentiment dat je er niet van kan afblijven!

Het sneeuw wat je ziet op de pepernoten is amandel. Dit geeft een extra nootachtige smaak, wat ik zelf erg lekker vind. Heb jij een notenallergie of wil je deze vegan witte chocoladepepernoten zonder amandel maken, dan kan dat natuurlijk ook!

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Dit vind je vast ook interessant

Laat een reactie achter