Vegan miso ramen

door Simone
0 reactie
Vegan miso ramen


Ik ben gek op soep en ik ben dol op de Japanse keuken. Een goedgevulde kom ramen is voor mij dan ook de ultieme comfortfood. Veel ramen is helaas niet vegan. Er zit vaak wel iets van vlees of vis in, ook al is het in de bouillon. Ook wordt het vaak geserveerd met een ei. Omdat er zo weinig vegan ramen recepten bestaan, besloot ik zelf eens aan de slag te gaan. Ik maakte deze goedgevulde, eiwitrijke vegan miso ramen!

Deze Japanse soep is gevuld met tofu, edamame, paksoi, zeekraal en shiitake. De tofu is geglaceerd met agavesiroop, waardoor het een wat zoete smaak krijgt. Dit klinkt overigens moeilijker dan het is, het is gewoon tofu gebakken in agavesiroop ­čÖé De ramen garneer je nog met bosui, sesamzaad en shichimi togarashi.

Ondanks dat dit gerecht voor vegan miso ramen vol zit met Japanse ingredi├źnten, hoef je overigens niet per se naar de toko. Alle ingredi├źnten zijn namelijk te verkrijgen in de normale supermarkt. Alleen als je de soep wil garneren met shichimi togarashi (Japanse kruidenmix) moet je even langs de toko. Ik gebruik dit zelf wel graag, omdat het de soep net iets meer diepgang geeft. In deze lichtpittige kruidenmix zit namelijk onder andere Japanse peper (sanch┼Ź), gedroogde sinaasappelschil en zeewier. Echter begrijp ik dat men niet altijd zin of tijd heeft om een bezoekje aan de toko te brengen. Je kunt dan ook wat chilipoeder, nori en sesamzaad gebruiken.

Tip! Ben je net zo’n grote soepliefhebber als ik? Probeer ook eens een van onderstaande vegan soepen:
Courgettesoep met gnocchi, munt en amandel
Zoete aardappel – puntpaprika soep
Verse tomatensoep met basilicum (en een scheutje rode wijn!)

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Laat een reactie achter