Vegan mango ijs met kokos, munt en chili

door Simone
 
Ik bedacht me laatst dat ik alleen nog maar hartig vegan ijs had gemaakt, zoals het speculaasijs met aardbeien en het koffie-ijs met pure chocolade en ik vond het daarom wel tijd dat er fruitig ijs op mijn blog zou komen. Toen ik Thais had gemaakt toen er eters over de vloer kwamen, was dit het perfecte zoete nagerecht! 

Vegan mango-ijs met kokosrasp, munt en chili

Print
Personen: 1,25 liter
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

⬦ 140 gr suiker
⬦ 600 ml romige kokosmelk (18% vet)
⬦ 500 gr blokjes mango (ik gebruikte mango uit de diepvries)
⬦ kokosrasp 
⬦ verse munt
⬦ evt. chilipoeder

Instructies

  1. Indien je mango uit de diepvries gebruikt: laat deze eerst ontdooien.
  2. Verwarm 200 ml kokosmelk op laag vuur en doe de suiker erbij. Roer regelmatig. Als de suiker is opgelost, zet je het apart. Je weet dat de suiker is opgelost als er na even niet geroerd te hebben er niets meer op de bodem van de pan zit.
  3. Doe de mango samen met de resterende 400 ml kokosmelk in de blender en maak er een egaal mengsel van. Doe er daarna het kokos-suikermengsel bij en blend goed.
  4. Zonder ijsmachine: Doe het mengsel in een tupperware bakje. Zet ongeveer 5-7 uur in de vriezer. Roer dan de eerste drie uur elk halfuur, om ijskristallen te voorkomen.
    Met ijsmachine: Doe het mengsel in de bak van de ijsmachine. Laat de ijsmachine ongeveer een uur draaien. Doe het mengsel in een tupperware bakje en zet daarna 5-7 uur in de vriezer.
  5. Garneer het ijs voor opdienen met kokosrasp, verse munt en voor de liefhebber wat een snufje chilipoeder

Notities

Benodigd: blender, evt. ijsmachine

Dit vindt je misschien ook leuk/lekker