Vegan koffie ijs met stukjes chocolade

door Simone
Vegan koffie ijs met stukjes chocolade

Niets is lekkerder dan zelfgemaakt ijs! Een van mijn favoriete smaken is koffie. Nu ik plantaardig ben gaan eten, moeten ook al mijn ijsrecepten op de schop. Normaal gebruikte ik gecondenseerde melk en slagroom, maar beide kan ik natuurlijk niet meer gebruiken. Een van mijn favoriete soorten ijs was koffie ijs. Dit maakte ik wel eens zelf of kocht ik gewoon in de supermarkt. In de supermarkt hebben ze hier geen vegan variant van, dus ik ging zelf maar aan de slag voor vegan koffie ijs!

Mijn recept voor vegan koffie ijs is enorm makkelijk en je hebt niet per sé een ijsmachine nodig. Uiteindelijk is een ijsmachine gebruiken wel beter, omdat een ijsmachine voorkomt dat je ijskristallen in je ijs krijgt. IJskristallen zorgen voor een wat waterige smaak. Wat een ijsmachine doet, is het constant roeren, waardoor de kristallen worden voorkomen. Echter los je dit gewoon op door zelf een paar keer door het ijs te roeren.

Voor dit recept heb ik de gecondenseerde melk vervangen met gecondenseerde kokosmelk, en de slagroom met romige kokosmelk. Schrik niet: je proeft helemaal niets van kokos in dit ijs.

Het ijs is heerlijk romig en zacht, en heeft voor een beetje bite ook nog stukjes pure chocolade erin!

Meer vegan ijs recepten?

Bekijk dan ook eens de volgende recepten:

Vegan koffie-ijs met stukjes chocolade

Print
Personen: 600 ml
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 2,5 el espressopoeder
  • 400 ml romige kokosmelk (kokosmelk met ongeveer 18% vet)
  • 320 gr gecondenseerde kokosmelk (ik gebruikte een blikje van Nature's Charm, te koop bij AH en Jumbo)
  • 35 gr pure chocolade (Lindt 70% is bijvoorbeeld vegan)

Instructies

  1. Snijd de chocolade in stukjes.
  2. Zonder ijsmachine: Meng alle ingrediënten goed door elkaar in een kom en doe het mengsel daarna in een tupperware bakje. Zet ongeveer 5-7 uur in de vriezer. Roer dan de eerste drie uur elk halfuur, om ijskristallen te voorkomen.
    Met ijsmachine: Meng alle ingrediënten in een kom goed door elkaar en doe het mengsel daarna in de bak van de ijsmachine. Laat de ijsmachine ongeveer een uur draaien. Doe het mengsel in een tupperware bakje en zet daarna 5-7 uur in de vriezer.

Notities

Benodigd:
  • tupperware bakje

Dit vindt je misschien ook leuk/lekker