Home Vegan receptenDesserts Vegan koffie ijs met stukjes chocolade

Vegan koffie ijs met stukjes chocolade

door Simone
0 reactie
Vegan koffie ijs met stukjes chocolade

Niets is lekkerder dan zelfgemaakt ijs! Een van mijn favoriete smaken is koffie. Nu ik plantaardig ben gaan eten, moeten ook al mijn ijsrecepten op de schop. Normaal gebruikte ik gecondenseerde melk en slagroom, maar beide kan ik natuurlijk niet meer gebruiken. Een van mijn favoriete soorten ijs was koffie ijs. Dit maakte ik wel eens zelf of kocht ik gewoon in de supermarkt. In de supermarkt hebben ze hier geen vegan variant van, dus ik ging zelf maar aan de slag voor vegan koffie ijs!

Mijn recept voor vegan koffie ijs is enorm makkelijk en je hebt niet per sé een ijsmachine nodig. Uiteindelijk is een ijsmachine gebruiken wel beter, omdat een ijsmachine voorkomt dat je ijskristallen in je ijs krijgt. IJskristallen zorgen voor een wat waterige smaak. Wat een ijsmachine doet, is het constant roeren, waardoor de kristallen worden voorkomen. Echter los je dit gewoon op door zelf een paar keer door het ijs te roeren.

Voor dit recept heb ik de gecondenseerde melk vervangen met gecondenseerde kokosmelk, en de slagroom met romige kokosmelk. Schrik niet: je proeft helemaal niets van kokos in dit ijs.

Het ijs is heerlijk romig en zacht, en heeft voor een beetje bite ook nog stukjes pure chocolade erin!

Meer vegan ijs recepten?

Bekijk dan ook eens de volgende recepten:

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Laat een reactie achter