Home Vegan receptenHoofdgerecht Vegan boemboe bali burger

Vegan boemboe bali burger

door Simone
0 reactie
Vegan boemboe bali burger


Ik ben nooit echt een liefhebber geweest van burgers. Ik vond een hamburger met een broodje met sla, tomaat en augurk een beetje saai. Totdat ik kennis maakte met het boek Veggie Burgers, waar superveel originele en lekkere, en bovendien vegan burgers in staan. Toen ik nog vlees at, verzon ik zelf een heuse rendang burger. Ik denk dat het Indische stoofgerecht rendang inmiddels redelijk is ingeburgerd in de Nederlandse eetcultuur, maar Indisch eten bestaat uit zoveel meer lekkers! Zo aten wij vroeger thuis ook vaak ajam boemboe bali, ofwel kip in een Balinese kruidenpasta (boemboe betekent zoiets als kruidenpasta). Tegenwoordig maak ik daar uiteraard een veganistische versie van: tahoe (tofu) boemboe bali. Net zo lekker! Sowieso zijn Indische gerechten makkelijk te veganizen.

Ik vind experimenteren en dus ook fusion koken erg leuk. Ik wilde jullie eigenlijk laten kennismaken met mijn (vegan) rendang burger, maar juist omdat Nederlanders rendang enigszins kennen, wil ik jullie ander Indisch eten introduceren. Daarom heb ik deze vegan boemboe bali burger bedacht. De burger zelf is gekruid met typisch Indonesische specerijen. De toppings zijn atjar tjampoer, komkommer en gebakken uitjes. De vegan boemboe bali burger is natuurlijk geen boemboe bali burger zonder boemboe bali. De kruidenpasta zit dan ook in het sausje verwerkt! De burger is heerlijk als lunch voor in het weekend, of juist voor ‘s avonds met bijvoorbeeld sambal goreng boontjes erbij.

Wil je overigens meer weten over de Indonesische keuken? Ik schreef eerder een artikel over de typische ingrediënten uit de Indonesische keuken! Zo weet je wat je in huis moet halen als je graag vaker Indonesisch wil koken.

Vraag je je af hoe je de burgers zo mooi gevormd krijgt? Ik heb een simpele hamburgerpers op Aliexpress gekocht, maar als je niet wil (of kan :)) wachten, kun je zoiets natuurlijk ook kopen op bijvoorbeeld Bol.com. Zo’n hamburgerpers spreekt best voor zich. Je doet hier het hamburgermengsel in, perst het samen, en daarna kun je de hamburger uit de vorm halen.

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Laat een reactie achter