Recept: rode rijst gekookt in sangria met rood fruit en rode gegrilde groenten

door Simone
 
Ik zal meteen met de deur in huis vallen: ik vond het enorm moeilijk om een titel te verzinnen voor dit gerecht. Dit gerecht bestaat namelijk (bijna) alleen maar uit rode ingrediënten! Iedereen die zich een beetje in gezond eten verdiept heeft, weet dat het belangrijk is gevarieerd en veel verschillende kleuren groente en fruit te eten. Met dit gerecht wil ik de kleur rood vieren.
 
Dit recept bevat rode rijst, een van de gezondste soorten rijst. Het heeft een beetje een nootachtige smaak en is gekookt in de lichtzoete sangria. De rode appel, rode bessen, rode paprika en tomaten zorgen elk voor hun eigen manier van frisheid (vooral als je net als ik de paprika en tomaten koud erbij serveert). De rode bessen hebben in dit gerecht de functie als wat limoen en citroen normaal hebben in een gerecht: een klein zuurtje geven. Door de walnoot komt de nootachtige smaak van de rode rijst nóg meer naar voren en geeft het gerecht extra crunch. De rode peper en kaneel geven de rijst een lekker kruidige/pittige smaak. Een gerecht vol balans dus!
Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever

Dit vind je vast ook leuk

0 reactie

Nicole Orriëns 2 september 2020 - 11:18

Het ziet er prachtig en lekker uit!

Reageer

Laat een reactie achter

UA-155859823-1