Home Vegan receptenHoofdgerecht Provençaalse maaltijdsalade met lavendeldressing

Provençaalse maaltijdsalade met lavendeldressing

door Simone
0 reactie
 

Nu ben ik iemand die graag experimenteert met verschillende smaakcombinaties of ingrediënten. Maar om iets lekkers te krijgen, hoef je natuurlijk niet altijd gekke fratsen uit te halen! Ik maakte daarom een goedgevulde maaltijdsalade met klassieke Provençaalse smaken en ingrediënten. Zo zitten er in deze Provençaalse salade – behalve sla – champignons, zwarte olijven, zongedroogde tomaatjes, (vegan) kip en krieltjes. De dressing is gemaakt met de heerlijk geurende lavendel. Net alsof je in de Provence bent! Mijn gedroogde lavendel heb ik overigens gekocht bij Van Beekum Specerijen.

Deze salade is niet alleen lekker als diner voor een zomerse dag, maar het is ook enorm handig om te mealpreppen omdat je het gewoon koud kunt eten.

Tip! Volgende keer zin in een maaltijdsalade met een fruitig element? Probeer dan eens deze maaltijdsalade met nectarine.

Nog een tip! Weet je niet wat je nog meer met lavendel kunt maken? Ik gebruikte lavendel ook in deze ontbijtcake met amandel en aardbei.

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Dit vind je vast ook interessant

Laat een reactie achter