Home Vegan receptenHoofdgerecht Pasta met boerenkoolpesto en pecannoten

Pasta met boerenkoolpesto en pecannoten

door Simone
0 reactie
Pasta met boerenkoolpesto en pecannoten

Pasta met boerenkoolpesto? Alwéér boerenkool? Ik geef het toe: ik zit in een boerenkoolfase. Ik publiceerde deze maand al eerder een recept met boerenkool, namelijk de warme winterse salade met sinaasappel-agavedressing. Toevallig is boerenkool één van de seizoensgroenten van de winter, maar dat is niet waarom ik in een boerenkoolfase zit. Een tijd geleden maakte ik boerenkool klaar voor een ander recept, maar ik vond het toen helemaal niet lekker. Ik vond het op een of andere manier bitter. Totdat ik een keer ging uiteten en gefrituurde boerenkool voor mijn neus geschoven werd. Man, wat was dat lekker! Ik besloot deze wintergroente dan ook maar een kans te geven. Ik ging koken uit het kookboek Heel veel veg! (één van mijn favoriete kookboeken trouwens), en ik maakte als bijgerechtje boerenkoolpuree met citroen. Deze smaakcombinatie vond ik erg lekker en inspireerde mij. Ik kwam op het idee om deze pasta met boerenkoolpesto te maken.

Mijn lievelingsseizoen is de lente en/of de zomer. Ik merk dat ik in de winter dan ook stiekem kook met zomerse smaken. Zo is de boerenkoolpesto op smaak gebracht met salie, rozemarijn en lekker veel citroen. Door de winterse boerenkool zelf, en de toevoeging van pecannoten als garnering, wordt het gerecht qua smaken en ingrediënten een beetje the best of both worlds.

Wist je trouwens dat boerenkool heel erg gezond is? Het zit bommetje vol met mineralen zoals calcium, magnesium en ijzer. Ook zit er veel omega3 en vitamine A, B en K in! Omdat veganisten geen dierlijke producten eten, zijn vooral ijzer, omega3 en calcium in samenhang met de magnesium erg belangrijk. Ook zitten er veel vezels in boerenkool (en pecannoten), waardoor deze pasta lekker goed vult.

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Dit vind je vast ook interessant

Laat een reactie achter