Home Vegan receptenBakken Ontbijtcake met amandel, aardbei en lavendel

Ontbijtcake met amandel, aardbei en lavendel

door Simone
0 reactie
Vegan ontbijtcake met amandel, aardbei en lavendel


Ik ben nooit een ontbijter geweest, ondanks dat ik zoveel van eten houd. Ik heb ‘s ochtends gewoon weinig honger en ik houd niet van klassieke ontbijtjes (boterhammen of havermoutpap). Toch wilde ik eens iets anders op tafel dan mijn klassieke granola met vers fruit. Iets lekkers, maar ook iets dat (redelijk) gezond is. Ik wilde graag muffins maken, maar omdat ik geen muffinvorm had, besloot ik een heuse vegan ontbijtcake te bakken!

Ik heb ooit een keer lavendel in mijn (avond)eten gehad, en ik wilde deze lekker frisse en enigzins ook bijzondere touch meegeven aan de cake. In de zomer kun je verse lavendel plukken indien je een plantje hebt, maar heb je deze niet of is het geen zomer, dan kun je gedroogde lavendel gebruiken. Ik heb mijn lavendel bij Van Beekum Specerijen gekocht. Echt geen zin om lavendel te kopen? Je kunt ook rozemarijn gebruiken, dat lijkt er een beetje op.

Om de vegan ontbijtcake gezonder te maken, en nog meer te laten vullen, heb ik amandelen en aardbeien toegevoegd. Het is dus een lekker zomerse ontbijtcake! Leukste is nog, hij is binnen 10 minuten gemaakt. Je hoeft daarna alleen nog maar te wachten totdat hij uit de oven komt ­čÖé De cake vult overigens enorm, dus aan twee plakjes per persoon heb je genoeg.

Tip!

Weet jij niet waar je lavendel nog meer voor kunt gebruiken? Bekijk dan eens mijn andere recepten met lavendel:

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Laat een reactie achter