Home Vegan receptenHoofdgerecht Knolselderijsteak met zwarte olijventapenade en aardbeiendressing

Knolselderijsteak met zwarte olijventapenade en aardbeiendressing

door Simone
0 reactie
Knolselderijsteak met zwarte olijventapenade en aardbeiendressing

Rond Kerstmis ( – ja echt, zo lang geleden) had ik zwarte knoflook gekocht omdat ik het in steeds meer recepten terug zag komen. Zwarte knoflook is gefermenteerde knoflook en heeft een wat zachtere smaak. Het lijkt een beetje op drop en het is erg smeuïig. Al die tijd, tot vandaag, had ik er nog niks mee gedaan en ik had ook heel lang geen idee wat ik er mee moest doen. Ik besloot er een tapenade van te maken voor bij knolselderijsteak.

Knolselderijsteak …

Een knolselderijsteak (of bijvoorbeeld bloemkoolsteak) heeft echt helemaal niets van doen met biefstuk. Een groentesteak maak je hoogstens op (ongeveer) dezelfde manier klaar, maarja, je moet het beestje een naam geven hè?

Knolselderij is een beetje een vergeten groente en dat is jammer. Ten eerste is het namelijk erg goedkoop: het kost € 0,89 en dan krijg je ongeveer een kilo (!). Ten tweede heeft het geen hele sterke smaak, waardoor je het zelf de smaak kan geven die je wil.

Voordat de knolselderij steak wordt, kook je hem nog kort en daarna kun je hem grillen. Je kunt ook besluiten het niet eerst te koken, maar dan duurt het wat langer totdat het gaar wordt. Dat maakt het overigens wel weer perfect voor op de barbeque!

… met zomerse touch

Knolselderij wordt vaak gezien als een wintergroente omdat het een knol is en deze vaak in winterse gerechten worden gebruikt. Je kunt er echter ook een zomerse kant mee op.

Voor de gerecht maak je namelijk zwarte olijventapenade met zwarte knoflook. Het heeft een vrij intense, hartige smaak, maar daarvoor komen de aardbeien om de hoek kijken. Dit zomerse zoete fruit gebruik je niet alleen heel, maar komt in dit recept ook voor in de dressing. Het gerecht garneer je nog met wat verse basilicum. Om het gerecht wat voedzamer te maken, serveer je er linzen bij.

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Dit vind je vast ook interessant

Laat een reactie achter