Recept: gepofte zoete aardappel met gerookte biet en in gember gemarineerde appel

door Simone
 

Dit recept is zó lekker maar zó simpel, je hoeft er bijna niets voor te doen! Ik houd eigenlijk helemaal niet van bietjes, maar sinds ik een keer gerookte bietjes had gegeten, was ik om. Ik wilde er zo graag nog zelf een recept mee maken. Ik besloot te gaan voor een smaakexplosie: het zoete van de zoete  aardappel, het zure maar ook frisse van een granny smith appel, het rokerige van gerookte biet, de nootachtige smaak van walnoot en een frisse finish van basilicum. De bietjes heb ik gerookt met een rookpistool, en ik begrijp dat niet elke thuiskok dit heeft. Je kunt dit makkelijk vervangen met liquid smoke of rookaroma. Liquid smoke is te koop bij de toko (Amazing Oriental) en rookaroma kun je online kopen.

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

UA-155859823-1