Home Vegan receptenBijgerecht Gefrituurde oesterzwammen met gochujang

Gefrituurde oesterzwammen met gochujang

door Simone
0 reactie
Gefrituurde oesterzwammen met gochujangsaus


Ik ben bekend met veel Aziatische keukens, maar ik was nog niet heel bekend met de Koreaanse keuken. Totdat ik een paar weken geleden een heel Koreaans menu bij restaurant Broei had afgehaald. Het was fantastisch! Het heeft veel Japanse smaken, zoals sesam en sojasaus, maar toch onderscheidt het zich er weer veel van. Ik was zo enthousiast geworden door het eten van Broei, dat ik zelf ook meer Koreaans wilde gaan koken. Na wat research merkte ik op dat Koreanen (net als Vietnamezen overigens) graag frituren, en toen kwam ik op het idee om deze gefrituurde oesterzwammen te maken, of ook wel oesterzwam wings (als in: chicken wings).

Oké, ik ben niet zo’n enorm fastfoodmens, maar stiekem vind ik dit wel lekker. Het verbaasde mij hoe vergelijkend oesterzwammen de structuur van kip(nuggets) krijgen! Dus mocht je een alternatief zoeken voor chicken wings of kip nuggets, en van Aziatisch eten houden, dan zou ik deze “oesterzwam wings” of gefrituurde oesterzwammen echt proberen! Door het frituren krijgen de oesterzwammen een lekker krokant laagje.

Voor als dip heb ik een Koreaans sausje gemaakt, die gochujang als basis heeft. Gochujang is een pasta van rode peper en gefermenteerde sojabonen. Er zijn heel veel producten met gefermenteerde soja, zoals miso, maar toch smaakt dit weer heel anders.

Deze oesterzwam wings kun je maken als bittergarnituur voor ‘s avonds bij de film of voor op een feestje. Je kunt dit ook serveren als bijgerecht. Ik deed het laatste en at hier bijvoorbeeld nog rijst, lotuswortel, en spinazie en bleekselderij gebakken in onder andere sesamolie, knoflook en rijstwijn.

Heb je geen frituurpan? Dan kun je ook een diepe pan met een flinke laag zonnebloemolie gebruiken.

Tip: als je van vegan chicken wings houdt zoals deze gefrituurde oesterzwammen, dan vind je dit recept voor zoete aardappelfriet met harissa bloemkoolwings ook erg lekker!

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Laat een reactie achter