Courgettesoep met gnocchi, munt en amandel

door Simone
Courgettesoep met gnocchi, munt en amandel


Mijn favoriete lunch? Dat is absoluut soep. Ik kan zo een paar kommen op! Sinds ik weet wat voor troep er allemaal in de soep van de supermarkt zit (suiker en veel zout!), maak ik die dan ook het liefst zelf. Normaal maak ik altijd een beetje winterse soepen, zoals zoete aardappel – puntpaprikasoep of verse tomatensoep, of ik maak Aziatische soepen zoals vegan soto of vegan miso ramen. Ik wilde daarom een keer iets tótaal anders maken: (vegan) courgettesoep.

Afgelopen zomer was ik op bezoek bij iemand met een eigen moestuin. Hij groeide zijn eigen courgettes en die waren net klaar om te oogsten toen ik er was. We hebben toen een megasimpel soepje gemaakt van slechts courgette en groentebouillon. Ik was verbaasd hoe lekker deze soep was. Ik houd namelijk niet heel erg van courgette, maar ik vond deze soep heerlijk fris!

Geïnspireerd op bovenstaande ervaring heb ik ook courgettesoep gemaakt. De soep vult goed door de amandelen en gnocchi. Gnocchi is een pastasoort, maar nét iets anders dan alle andere pastasoorten. Het is namelijk niet alleen van tarwemeel gemaakt, maar ook van aardappel. Ik heb de gnocchi knapperig gebakken, zodat er (behalve de amandelen) nog wat textuur in de soep zit als je deze eet. Om deze vegan courgettesoep nog wat meer zomers te maken, heb ik er munt als garnering bij gedaan.

Deze zomerse soep is natuurlijk prima geschikt om in de winter te eten, serveer hem dan warm.
Op een snikhete zomerdag is deze soep óók erg lekker: serveer hem dan koud.

Courgettesoep met gnocchi, munt en amandel

Courgettesoep met gnocchi, munt en amandel

Print
Personen: 4 Voorbereidingstijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

Soep

 • 3 courgettes
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 sjalotje
 • 1 groentebouillonblokje
 • olijfolie om in te bakken

Garnering

 • 500 gr gnocchi
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 80 gr blanke amandelen (of meer, naar smaak)
 • verse munt

Instructies

 1. Snijd het sjalotje in halve ringen, snijd de knoflook fijn en de courgette in blokjes. Verhit een pan met een scheutje olijfolie en fruit het sjalotje en de knoflook. Voeg de courgette toe, samen met 1,25 liter water en het groentebouillonblokje. Laat zachtjes sudderen.
 2. Bak de gnocchi met wat olijfolie en het knoflookpoeder op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. Zijn de gnocchi wat vettig? Leg ze even op wat keukenpapier.
 3. Wanneer de courgette gaar is, mix je de soep tot een glad geheel met de staafmixer. Doe de soep in kommen en garneer met de knapperige gnocchi, amandelen en verse munt. 

Notities

Benodigd: 

 • staafmixer
 • evt. keukenpapier

Dit vindt je misschien ook leuk/lekker