Home Vegan receptenSoep Courgettesoep met gnocchi, munt en amandel

Courgettesoep met gnocchi, munt en amandel

door Simone
0 reactie
Courgettesoep met gnocchi, munt en amandel


Mijn favoriete lunch? Dat is absoluut soep. Ik kan zo een paar kommen op! Sinds ik weet wat voor troep er allemaal in de soep van de supermarkt zit (suiker en veel zout!), maak ik die dan ook het liefst zelf. Normaal maak ik altijd een beetje winterse soepen, zoals zoete aardappel – puntpaprikasoep of verse tomatensoep, of ik maak Aziatische soepen zoals vegan soto of vegan miso ramen. Ik wilde daarom een keer iets tótaal anders maken: (vegan) courgettesoep.

Afgelopen zomer was ik op bezoek bij iemand met een eigen moestuin. Hij groeide zijn eigen courgettes en die waren net klaar om te oogsten toen ik er was. We hebben toen een megasimpel soepje gemaakt van slechts courgette en groentebouillon. Ik was verbaasd hoe lekker deze soep was. Ik houd namelijk niet heel erg van courgette, maar ik vond deze soep heerlijk fris!

Geïnspireerd op bovenstaande ervaring heb ik ook courgettesoep gemaakt. De soep vult goed door de amandelen en gnocchi. Gnocchi is een pastasoort, maar nét iets anders dan alle andere pastasoorten. Het is namelijk niet alleen van tarwemeel gemaakt, maar ook van aardappel. Ik heb de gnocchi knapperig gebakken, zodat er (behalve de amandelen) nog wat textuur in de soep zit als je deze eet. Om deze vegan courgettesoep nog wat meer zomers te maken, heb ik er munt als garnering bij gedaan.

Deze zomerse soep is natuurlijk prima geschikt om in de winter te eten, serveer hem dan warm.
Op een snikhete zomerdag is deze soep óók erg lekker: serveer hem dan koud.

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Laat een reactie achter