Recept: bloemkoolsteak met pistachekorst, granaatappelpitjes en munt

door Simone

Kennen jullie het kookprogramma Masterchef? Mijn vriend en ik keken altijd de Australische versie. Elke week kwam er een zogeheten mystery box voorbij. De jury had dan een doos met ingrediënten samengesteld en de kandidaten moesten er dan iets mee verzinnen. Dit leek mijzelf hartstikke leuk omdat je júist creatief gaat nadenken als je een paar ingrediënten móet gebruiken. Mijn vriend maakte een “mystery box” van de volgende ingrediënten: witte chocolade, wortel, pistache, sojasaus, kaneel en bloemkool. Ik koos pistache, kaneel en bloemkool. Daaruit volgde het volgende recept: bloemkoolsteak gekruid met kaneel, komijn en kurkuma, met stamp van aardappel en kidneybonen, met verse granaatappelpitjes en munt erover. Een beetje Hollands meets Midden-Oosters dus!
Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

UA-155859823-1