Recept: bao buns met Koreaanse pulled oesterzwammen

door Simone
 
Pas dit jaar maakte ik kennis met bao buns (ook wel gua bao) en ik vond het heerlijk! Het zijn eigenlijk een soort van open bapao’s. Sinds ik bao buns ken, koop ik ze altijd wel in als ik naar de toko ga (de toko is hier 10 minuten autorijden vandaan). Ik wist alleen nog niet wat ik er mee ging doen, ik kende namelijk nog maar één recept/toepassing. Omdat ik nooit echt Koreaans kook, vond ik het een leuk idee om me door deze keuken te laten inspireren. Ik kwam er achter dat Koreanen ook veel pijnboompitten eten – wat ik opmerkelijk vond want ik vind het typisch Mediterraans – en ik besloot dit dan ook in mijn recept op te nemen. Het is verrassend lekker!
Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever

Dit vind je vast ook leuk

Laat een reactie achter

UA-155859823-1