Bananenmuffins met koffie en pecannoten

door Simone
0 reactie
Gezonde bananenmuffins met koffie en pecannoten


Het is alweer bijna januari en januari staat natuurlijk altijd in het teken van gezond eten. Met de jaarwisseling worden namelijk altijd goede voornemens gemaakt. Of, wellicht wil je “detoxen” na gezondigd te hebben na al het eten tijdens kerst en oud en nieuw! We weten allemaal van binnen dat streng diëten niet helpt, want uiteindelijk is de verleiding er tóch. Je kunt dan beter een gezonde versie van je guilty pleasures eten! Zo heb je een win-winsituatie: je eet iets lekkers en toch een beetje gezond (of in ieder geval: minder ongezond). Ik verzon daarom deze gezonde bananenmuffins. Deze muffins hebben namelijk “maar” 222 kcal per stuk. Ook zit er maar 7 gram suiker in per muffin. Ter illustratie: normale muffins hebben zo’n 400 kcal en 25 gram suiker per stuk!

In deze gezonde bananenmuffins zitten verder nog een vleugje pindakaas en koffie, en de pecannoten bovenop die in de oven (verder) geroosterd worden, geven een lekker contrast met de zoete banaan.

Tip: je kunt van deze bananenmuffins ontbijtmuffins of nóg gezondere muffins maken door in plaats van zelfrijzend bakmeel, volkoren meel en 5 gram bakpoeder te gebruiken. In volkorenmeel zitten meer vezels waardoor je langer verzadigd bent en dus wat langer vooruit kunt.

Nog een tip: wil je volgende keer eens andere muffins proberen? En hou je van nieuwe smaken of nieuwe smaakcombinaties? Bekijk dan mijn recept voor appelmuffins met anijs, chocola en zwarte peper!

Gezonde bananenmuffins met koffie en pecannoten


Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Dit vind je vast ook interessant

Laat een reactie achter