Bananenmuffins met koffie en pecannoten

door Simone
Gezonde bananenmuffins met koffie en pecannoten


Het is alweer bijna januari en januari staat natuurlijk altijd in het teken van gezond eten. Met de jaarwisseling worden namelijk altijd goede voornemens gemaakt. Of, wellicht wil je “detoxen” na gezondigd te hebben na al het eten tijdens kerst en oud en nieuw! We weten allemaal van binnen dat streng diëten niet helpt, want uiteindelijk is de verleiding er tóch. Je kunt dan beter een gezonde versie van je guilty pleasures eten! Zo heb je een win-winsituatie: je eet iets lekkers en toch een beetje gezond (of in ieder geval: minder ongezond). Ik verzon daarom deze gezonde bananenmuffins. Deze muffins hebben namelijk “maar” 222 kcal per stuk. Ook zit er maar 7 gram suiker in per muffin. Ter illustratie: normale muffins hebben zo’n 400 kcal en 25 gram suiker per stuk!

In deze gezonde bananenmuffins zitten verder nog een vleugje pindakaas en koffie, en de pecannoten bovenop die in de oven (verder) geroosterd worden, geven een lekker contrast met de zoete banaan.

Tip: je kunt van deze bananenmuffins ontbijtmuffins of nóg gezondere muffins maken door in plaats van zelfrijzend bakmeel, volkoren meel en 5 gram bakpoeder te gebruiken. In volkorenmeel zitten meer vezels waardoor je langer verzadigd bent en dus wat langer vooruit kunt.

Nog een tip: wil je volgende keer eens andere muffins proberen? En hou je van nieuwe smaken of nieuwe smaakcombinaties? Bekijk dan mijn recept voor appelmuffins met anijs, chocola en zwarte peper!

Gezonde bananenmuffins met koffie en pecannoten


Gezonde bananenmuffins met koffie en pecannoten

Bananenmuffins met koffie en pindakaas

Print
Personen: 8 muffins Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingrediënten

  • 60 gr kokosolie
  • 1 grote banaan
  • 3 tl espressopoeder
  • 16 ongezouten pecannoten
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl baksoda
  • 1 tl citroensap / limoensap
  • 1 tl vanillearoma
  • 40 gr suiker (bijv. palmsuiker of kokosbloesemsuiker)
  • 125 ml ongezoete plantaardige melk
  • 30 gr pindakaas

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Doe de papieren muffinvormpjes in het muffinbakblik.
  2. Verhit de kokosolie in een pannetje totdat het vloeibaar wordt. Zet van het vuur. Snijd de banaan in kleine stukjes.
  3. Meng het zelfrijzend bakmeel, vanillearoma, de suiker, baksoda, citroensap, espressopoeder, kokosolie en plantaardige melk tot een glad geheel. Voeg daarna de pindakaas en banaan toe.
  4. Doe het mengsel in de muffinvormpjes en leg er twee pecannoten per muffin op. Doe de muffins voor 40 minuten in de oven. Laat de muffins afkoelen op een rooster.

Notities

Benodigd:

  • muffinbakblik
  • papieren muffinvormpjes

Dit vindt je misschien ook leuk/lekker