Home Vegan receptenBakken Appelmuffins met anijs, chocola en zwarte peper

Appelmuffins met anijs, chocola en zwarte peper

door Simone
0 reactie

Ik had laatst het boek The Science of Spice gekocht, waar elke specerij tot in de nopjes wordt besproken. Er wordt besproken van wat voor plant komt een specerij komt, waar uit de wereld het vandaan komt, hoe het smaakt, waar het goed mee combineert, etc. Nu viel mijn oog op anijszaad. We kennen natuurlijk allemaal beschuit met muisjes, en ik heb ook gewoon een potje gemalen anijszaad in mijn kruidenla liggen. Toch gebruik ik het nooit. Ik vond het dus tijd om het anijszaad niet te laten verpieteren! Anijszaad wordt vaak gebruikt in zoetere gerechten. Wist jij dat anijs zo’n 13 keer zoeter is dan suiker? Het is dan ook een mooie vervanger voor suiker. Ik combineerde het (gemalen) anijszaad met chocola en zwarte peper voor deze heerlijk verrassende appelmuffins.

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Dit vind je vast ook interessant

Laat een reactie achter