Appelmuffins met anijs, chocola en zwarte peper

door Simone

Ik had laatst het boek The Science of Spice gekocht, waar elke specerij tot in de nopjes wordt besproken. Er wordt besproken van wat voor plant komt een specerij komt, waar uit de wereld het vandaan komt, hoe het smaakt, waar het goed mee combineert, etc. Nu viel mijn oog op anijszaad. We kennen natuurlijk allemaal beschuit met muisjes, en ik heb ook gewoon een potje gemalen anijszaad in mijn kruidenla liggen. Toch gebruik ik het nooit. Ik vond het dus tijd om het anijszaad niet te laten verpieteren! Anijszaad wordt vaak gebruikt in zoetere gerechten. Wist jij dat anijs zo’n 13 keer zoeter is dan suiker? Het is dan ook een mooie vervanger voor suiker. Ik combineerde het (gemalen) anijszaad met chocola en zwarte peper voor deze heerlijk verrassende appelmuffins.

Appelmuffins met anijs, chocola en zwarte pepe

Print
Personen: 8 muffins Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingrediënten

⬦ een halve tot driekwart appel (ligt er aan hoeveel appel je lekker vindt)
⬦ 40 gr pure chocola
⬦ 4 tl gemalen anijszaad
⬦ 150 gr zelfrijzend bakmeel
⬦ 50 gr suiker (bijv. palmsuiker of kokosbloesemsuiker)
⬦ 60 gr kokosolie
⬦ 125 ml ongezoete plantaardige melk
⬦ zwarte peper (uit een molen)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Doe de papieren muffinvormpjes in het muffinbakblik.
  2. Verhit de kokosolie in een pannetje totdat het vloeibaar wordt. Zet van het vuur. Schil de appel en snijd in blokjes. Snijd de chocola in kleine stukjes.
  3. Meng het zelfrijzend bakmeel, de suiker, kokosolie en plantaardige melk tot een glad geheel. Voeg de appel, chocola en anijs toe. Draai boven het mengsel zo'n 12 keer aan de zwarte peper molen.
  4. Doe het mengsel in de muffinvormpjes voor 40 minuten in de oven. Laat de muffins afkoelen op een rooster.

Notities

Benodigd: muffinbakblik, papieren muffinvormpjes

Dit vindt je misschien ook leuk/lekker