Home Vegan receptenHoofdgerecht Plaattaart met kastanjechampignons, pastinaak en pesto

Plaattaart met kastanjechampignons, pastinaak en pesto

door Simone
0 reactie
Vegan plaattaart met kastanjechampignons, pastinaak en pesto van zongedroogde tomaatjes


Ik sta graag uren in de keuken om een fantastisch gerecht klaar te maken, maar… soms ook niet, haha. Als ik dit te vaak heb gedaan, vind ik het fijn om een dagje iets te maken wat snel klaar is en waar je weinig voor hoeft te doen. Ik zag de laatste tijd vaak plaattaart recepten verschijnen. Een plaattaart is, grof gezegd, een rol bladerdeeg met beleg erop. Ik wilde ook nog graag zoiets maken, simpelweg omdat ik het nog nooit had geprobeerd. Ook is er weinig vegan plaattaart te vinden.

Het leuke aan een plaattaart is, je kunt er zelf alles op doen wat je wil, omdat bladerdeeg natuurlijk vrij neutraal is van smaak. Omdat ik nog een enorme zak walnoten thuis had liggen, maakte ik hier samen met zongedroogde tomaatjes en basilicum een pesto van. Deze pesto heb ik gebruikt als basis voor op het bladerdeeg. Ik heb de plaattaart verder belegd met kastanjechampignons en pastinaak. Pastinaak heeft een best aparte smaak, een beetje anijsachtig, maar op deze vegan plaattaart komt juist het zoete van de pastinaak heel mooi naar boven tussen de nootachtige smaken van de kastanjechampignons en walnoten.

Dit recept is uiterst geschikt als volledig hoofdgerecht voor met zijn twee├źn. Het lijkt misschien weinig, maar het vult aardig door de walnoten! Je kunt de vegan plaattaart ook prima met zijn vieren eten, maar dan zou ik er nog een frisse salade bij serveren met bijvoorbeeld zwarte olijven en komkommer.

Tip: zoek je nog andere recepten met vegan pesto? Probeer dan eens een van deze recepten:

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Dit vind je vast ook interessant

Laat een reactie achter