Pasta met stoofpeertjes, sojabrokken en rozemarijn

door Simone
Pasta met stoofpeertjes, sojabrokken en rozemarijn

Zin in een winters stoofgerecht, maar geen zin om te wachten? Deze pasta met stoofpeertjes is dan een mooie uitkomst. Het gerecht staat binnen een halfuur op tafel!

Stoofpeertjes & “stoofsoja”

Wat dit gerecht zo snel maakt is dat je de stoofpeertjes kant-en-klaar koopt. Die staan gewoon bij de fruit in blik en zitten vaak in een glazen potje.

Normaal duren stoofgerechten enorm lang, omdat dit komt doordat vlees moet garen. Daar heb je als veganist natuurlijk geen last van! Het “stoofvlees” dat bij dit gerecht zit, is gemaakt van sojabrokken. Omdat sojabrokken vaak gebruikt worden om bestaande gerechten met stoofvlees te vervangen, wilde ik juist graag een heel ander, eigen verzonnen recept met sojabrokken met jullie delen. Er is namelijk zoveel meer mogelijk! Misschien is stoofsoja trouwens een mooier woord? Dat klinkt een stuk eleganter dan sojabrokken! Deze “stoofsoja” wordt in ieder geval in dit recept gestoofd met rode wijn, tomatenpuree en rozemarijn. Door de stoofpeertjes krijgt het gerecht een extra warme, winterse én fruitige touch!

Pastaliefhebber?

Ben jij een echte pastaliefhebber en ben jij op zoek naar nog meer vegan pasta recepten? Probeer dan vooral onderstaande recepten eens:

Pasta met stoofpeertjes, sojabrokken en rozemarijn

Print
Personen: 3
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 70 gr tomatenpuree (blikje)
  • 60 gr sojabrokken (te koop bij o.a. de toko)
  • 100  ml soepele rode wijn, zoals Merlot
  • blokje groentebouillon
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 3 tomaten
  • 300 gr farfalle
  • 230 gr (uitlekgewicht) stoofpeertjes
  • scheutje olijfolie

Instructies

  1. Snijd de knoflook fijn en snijd de ui in een-achtsten. Fruit beide met een scheutje olijfolie in een braadpan. Doe de sojabrokken en tomatenpuree erbij. Roer totdat de tomatenpuree goed verdeeld is. Blus af met de wijn.
  2. Voeg 400 ml water, het bouillonblokje en één takje rozemarijn toe. Laat op middelhoog vuur pruttelen en roer regelmatig.
  3. Snijd de stoofpeertjes in blokjes en voeg deze toe aan de braadpan. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
  4. Zet de pasta op en voeg de tomaten toe aan de braadpan. Zet het vuur van de braadpan nu wat zachter.
  5. Dien als de pasta gaar is, op borden, met de stoof erop. Garneer met de overgebleven rozemarijn. 

Dit vindt je misschien ook leuk/lekker