Home Vegan receptenHoofdgerecht Pasta met stoofpeertjes, sojabrokken en rozemarijn

Pasta met stoofpeertjes, sojabrokken en rozemarijn

door Simone
0 reactie
Pasta met stoofpeertjes, sojabrokken en rozemarijn

Zin in een winters stoofgerecht, maar geen zin om te wachten? Deze pasta met stoofpeertjes is dan een mooie uitkomst. Het gerecht staat binnen een halfuur op tafel!

Stoofpeertjes & “stoofsoja”

Wat dit gerecht zo snel maakt is dat je de stoofpeertjes kant-en-klaar koopt. Die staan gewoon bij de fruit in blik en zitten vaak in een glazen potje.

Normaal duren stoofgerechten enorm lang, omdat dit komt doordat vlees moet garen. Daar heb je als veganist natuurlijk geen last van! Het “stoofvlees” dat bij dit gerecht zit, is gemaakt van sojabrokken. Omdat sojabrokken vaak gebruikt worden om bestaande gerechten met stoofvlees te vervangen, wilde ik juist graag een heel ander, eigen verzonnen recept met sojabrokken met jullie delen. Er is namelijk zoveel meer mogelijk! Misschien is stoofsoja trouwens een mooier woord? Dat klinkt een stuk eleganter dan sojabrokken! Deze “stoofsoja” wordt in ieder geval in dit recept gestoofd met rode wijn, tomatenpuree en rozemarijn. Door de stoofpeertjes krijgt het gerecht een extra warme, winterse én fruitige touch!

Pastaliefhebber?

Ben jij een echte pastaliefhebber en ben jij op zoek naar nog meer vegan pasta recepten? Probeer dan vooral onderstaande recepten eens:

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Dit vind je vast ook interessant

Laat een reactie achter