Over mij

door Simone

ve·ga·nist (de; m,v; meervoud: veganisten)iem. die geen dierlijke producten eet of op een andere manier gebruikt

fijn·proe·ver (de; m,v; meervoud: fijnproevers)iem. die de smaak of stijl van een onderwerp waardeert met grote precisie


Ik ben Simone, 29 jaar en meester in de rechten, gespecialiseerd in intellectueel eigendomsrecht, privacyrecht en consumentenrecht. In november 2019 besloot ik – na het boek Ooit aten we dieren gelezen te hebben – vegan te willen worden. Na het lezen van het boek, ging ik me nog meer verdiepen in beweegredenen om vegan te worden, en ik raakte steeds meer overtuigd dat dierlijke producten consumeren geen goed idee is. Ik ben vegan geworden voor de natuur, het milieu, mijn gezondheid en natuurlijk voor de dieren.

Ik ben deze blog begonnen omdat ik een paar passies heb die ik graag wilde combineren. Van kleinsaf aan hield ik al van schrijven: vroeger schreef ik gedichtjes en verhaaltjes. Toen ik ouder was, ging ik journalistiek studeren en was ik een blog begonnen. Toen ik rechten ging studeren, had ik deze verwijderd. De blog paste niet meer bij mij. Nadat ik mijn masterdiploma had behaald, kriebelde het toch weer om te gaan schrijven. Ik wilde graag mijn ei kwijt over mijn andere passie: eten & koken.

Sinds kleinsaf aan ben ik al dol op lekker eten en koken. Vroeger kwam ik altijd in de keuken kijken als er werd gekookt en ik vond het prachtig dat je met verschillende ingrediënten iets heerlijks kon maken. Een soort magie!

Toen ik vegan werd, merkte ik dat er niet zoveel originele recepten zijn. Ook zijn veel recepten “veganized” of je komt toch weer snel uit op een vegan burger. Dat vind ik jammer, want veganistisch eten is zoveel meer dan dat. Om mezelf als beginnende vegan uit te dagen, ben ik wekelijks gaan nadenken over (ver)nieuwe(nde), smaakvolle recepten waar (bijna) geen vleesvervangers aan te pas komen. Mijn blog is het uithangbord daarvan en mij andere passies gecombineerd.