Home Vegan receptenBakken Ontbijtmuffins met chocola, peer en hazelnoot

Ontbijtmuffins met chocola, peer en hazelnoot

door Simone
0 reactie
Ontbijtmuffins met peer, chocola en hazelnoot

Ik vertelde jullie al eerder dat ik niet zo van brood houd, en dat ik ook niet echt een ontbijter ben. Wel eet ik ’s ochtends graag granola (zelfgemaakte granola is het lekkerst!), met fruit. Toch gaat dat natuurlijk op een gegeven moment een beetje vervelen, hoe lekker het ook is. Na al eerder ontbijtcake gemaakt te hebben (appel kaneel cake met sinaasappel, en ontbijtcake met aardbei en lavendel), wilde ik eens vegan ontbijtmuffins maken!

Deze ontbijtmuffins zijn een beetje geïnspireerd op Nutella en Ferrero Rocher. In beide van deze lekkere producten zit (pure) chocola en hazelnoot verwerkt. Het is een cliché combinatie, maar dat betekent niet dat het minder lekker is!

In al mijn ontbijtcakes en dus ook in deze ontbijtmuffins, verwerk ik graag zoveel mogelijk gezonde dingen. Buiten de pure chocolade en hazelnoten, heb ik er ook nog fruit in verwerkt, namelijk peer. Een verrassende combinatie!

Het volkoren meel en de volkoren havermout zorgen voor de vezels, zodat je niet al te snel weer honger krijgt. Ook heb ik zo min mogelijk toegevoegd suiker erin proberen te verwerken. Per muffin zit er maar 5 gram aan toegevoegde suikers in!

Overigens hoeven deze muffins niet te dienen als ontbijt, je kunt ze natuurlijk ook gewoon als gezond tussendoortje eten of serveren als gezonder alternatief bij bijvoorbeeld een high tea!

Ontbijtmuffins met peer, chocola en hazelnoot
Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Dit vind je vast ook interessant

Laat een reactie achter