Moringa pancakes met aardbei en witte chocola

door Simone

Een tijd geleden maakte ik een fantastisch recept uit het boek Caribbean Vegan. Het was een bowl met onder andere Jamaican Jerk zoete aardappelballetjes, bakbanaan, boerenkool, cherrytomaten, tahindressing en kokos quinoa met moringa. Toen ik het recept zag, had ik nog nooit van moringa gehoord. Ik moest er ook speciaal voor naar Holland & Barrett. Toen ik het poeder had gekocht en ik de zak opentrok, vond ik het enorm naar matcha ruiken. Lekker! Door de frisse maar licht-bittere smaak is het bij uitstek geschikt om met zoete ingrediënten te combineren. Dat heb ik dan ook gedaan voor deze moringa pancakes!

Moringa: supergezond!

De moringapoeder die ik voor deze pancakes gebruik, komt van de boom Moringa Oleifera. Deze groeit vooral in Afrika en India. Bijna elk onderdeel van de boom wordt gebruikt: van de vruchten tot de bladeren, van de bloemen tot de schors. Moringapoeder wordt meestal gemaakt van de bladeren.

De Moringa Oleifera wordt ook wel een wonderboom genoemd omdat heel voedzaam is. In moringapoeder zit enorm veel vezels (28 gram per 100 gram) en veel eiwitten (19 gram per 100 gram). Ook zit moringa bomvol adaptogenen, antioxidanten, aminozuren, vitaminen en mineralen. Het is zo’n gigantische lijst dat het te veel is om te noemen. In ieder geval bevat moringa een zeer hoge hoeveelheid van ijzer, kalium, calcium, omega 3, 6 en 9, vitamine A, C en E.

Door al deze voedingswaarden zou moringa tegen enorm veel klachten helpen. Het zou je bloeddruk verlagen, helpen diabetes type 2 voorkomen, je minder vermoeid maken, zorgen voor een goede huid, je immuunsysteem verbeteren, stress verminderen en je energie geven.

Moringa kun je verder nog gebruiken als thee (niet te heet zetten, anders gaan de voedingswaarden verloren), door je granola doen, als dressing, als topping of dus in je pannenkoeken!

Dus… moringa pancakes!

Ik wilde er geen lofrede van moringa over maken, maar toch wilde ik jullie iets graag over de achtergrond van moringa vertellen. Ik heb het dus gebruikt in pannenkoeken. Zoals ik al vertelde heeft moringa net zoals matcha een licht-bittere smaak. Zoete ingrediënten zijn dan een goede combinatie. Ik vond matcha en witte chocolade altijd al een gouden combinatie, dus ik heb me daardoor laten inspireren en dat ook gebruikt. Aardbeien vind ik op zijn beurt weer goed passen bij witte chocolade. Dus ook die heb ik toegevoegd!

Moringa pancakes met witte chocola en aardbei
Moringa pancakes met witte chocola en aardbei

Moringa pancakes met aardbei en witte chocola

Print
Personen: 2
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

 • 50 gr vegan witte chocola
 • 400 gr verse aardbeien
 • 200 gr tarwebloem
 • 1 flinke el moringapoeder (10 gr)
 • 1 tl bakpoeder
 • snuf zout
 • 400 ml ongezoete amandelmelk

Instructies

 1. Snijd de aardbeien en en hak de witte chocolade in gewenste grootte.
 2. Meng de tarwebloem, bakpoeder, moringapoeder en zout met elkaar. Doe daarna de amandelmelk erbij. Roer tot een glad beslag. 
 3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en schep een (kleine) soeplepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek aan beide kanten ongeveer 2 minuten met een (spat)deksel op de pan.
 4. Serveer de pannenkoeken met de aardbeien en witte chocolade.

Notities

Benodigd:

 • evt. spatdeksel

Dit vindt je misschien ook leuk/lekker