Loaded zoete aardappel friet met harissa bloemkool wings

door Simone
Loaded zoete aardappel friet


Ik woon al een tijdje in de buurt van Bram’s Gourmet Frites (Bram Ladage), een plek waar je allerlei soorten loaded fries kunt kopen: bijvoorbeeld de “asian chicken stoof” met seroendeng, sesam, bosui en pindasaus, of de BBQ pulled pork stoof met appel en zilveruitjes. Was allemaal fan-tas-tisch natuurlijk… toen ik nog géén vegan was. Helaas heeft Bram Ladage geen vegan loaded fries (nóg niet?). Ik dook dus zelf maar de keuken in voor mijn eigen versie: loaded zoete aardappel friet.

Deze loaded zoete aardappel friet heeft een Midden-Oosters tintje. De frietjes worden geserveerd (ge-“load” :)) met bloemkool wings. De bloemkool wings worden niet gefrituurd, maar in de oven gebakken zodat het toch een béétje gezond blijft. Voordat de bloemkoolroosjes de oven in gaan, krijgen ze een beslagje met harissa: een chilipasta uit Noord-Afrika. Harissa kun je onder andere kopen bij Albert Heijn en Jumbo. Ik heb zelf de harissa gebruikt van het merk Al Fez.

Over de zoete aardappel friet en bloemkool wings gaat een sausje van citroen en tahin. Als tegenhanger van deze saus, heb ik gezorgd voor een frisse en een beetje zoete touch door de granaatappelpitjes, pistache en verse peterselie.

Al met al een natuurlijk zoet gerecht, wat het denk ik ook wel goed zou doen bij kinderen. En stiekem is het helemaal niet zo ongezond 😉

Tip!

Houd jij van bloemkool wings? Wellicht vind je oesterzwam wings dan ook heel erg lekker. Probeer eens dit recept voor gefrituurde oesterzwammen met gochujang! Houd je niet zo van Koreaans, dan kun je het recept ook gewoon gebruiken als basisrecept voor de oesterzwamwings!

Loaded zoete aardappel friet

Loaded zoete aardappel friet met harissa bloemkool wings

Print
Personen: 3
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 750 gr zoete aardappelfriet

Bloemkool wings

  • een middelgrote bloemkool
  • 2 el harissa
  • 60 gr kikkererwtenmeel
  • 125 ml plantaardige melk
  • 80 gr panko (evt. meer indien de panko te zacht wordt van het beslag)

Dressing

  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el tahin
  • halve citroen

Garnering

  • 90 gr granaatappelpitjes
  • 50 gr pistachenootjes (=gepeld!)
  • verse peterselie ter garnering

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Meng de harissa, kikkererwtenmeel en plantaardige melk in een kommetje tot een egaal beslag en doe de panko in een ander kommetje. Leg een vel bakpapier klaar op de bakplaat. Doop een bloemkoolroosje in het beslag en daarna in de panko, totdat het helemaal bedekt is. Leg op de bakplaat en herhaal totdat de bloemkool op is. Doe de bloemkool 25 minuten in de oven.
  2. Snijd de teentjes knoflook fijn. Doe ze in een kommetje en voeg de tahin toe. Knijp de citroen erover uit. Voeg nu steeds kleine beetjes water toe en roer goed. Voeg net zo lang water toe tot de dikte van een dressing.
  3. Zet de frituurpan aan en bak de zoete aardappelfriet tot ze knapperig zijn. Serveer met de bloemkoolwings, pistachenootjes, granaatappel, tahindressing en de verse peterselie.

Notities

Benodigd:

  • frituurpan
  • bakpapier

Dit vindt je misschien ook leuk/lekker