Home Vegan receptenKerstrecepten Vegan kerstbrood met rozemarijnpesto

Vegan kerstbrood met rozemarijnpesto

door Simone
0 reactie
Vegan kerstbrood met rozemarijnpesto

It’s beginning to look a lot like Christmas… In mijn straat hangt het al vol met kerstverlichting. Iedereen heeft zijn balkon omgetoverd tot een klein lichtfeestje. Kerst draait natuurlijk om gezelligheid, met familie en vrienden. Hoewel we nu in vreemde tijden leven door het coronavirus, hoop ik toch dat we er allemaal iets moois van kunnen maken dit jaar. Of je nu meer gespreid je familie ziet of niet. Ik kijk zelf altijd erg uit naar Kerst, want ja, Kerst draait (voor mij dan) helemaal om lekker eten. Ik vind het dan ook fantastisch helemaal uit te pakken met de feestdagen. Je krijgt mij niet nóg meer in mijn element dan dat ik lekker kan koken en iedereen – en mezelf – kan laten genieten van de lekkerste of meest bijzondere smaakcombinaties. Laten we ook vooral in deze bijzondere tijden zorgen dat onze smaakpapillen een feestje kunnen vieren. Maak er, ondanks eventuele restricties, een fijne tijd van en geniet extra van elkaar en het eten dat op tafel staat. Maak zo ook een feestje van het ontbijt met dit vegan kerstbrood!

Dat het een Kerst anders dan anders gaat worden, staat vast. Voor mij wordt het nóg specialer: het wordt mijn eerste echte vegan Kerst! Ik vind dat een enorme uitdaging, want Kerst en een goed stuk vlees worden vaak met elkaar geassocieerd. Echter hoeft lekker eten en hoeven dus ook kerstrecepten echt geen vlees te bevatten.

Zo ook niet het kerstontbijt. Begin jouw vegan kerst meteen goed met dit feestelijke, kruidige kerstbrood. Het brood is gevuld met een geurige rozemarijnpesto, die je huis al meteen de hele dag lekker laat ruiken! Of: maak dit brood voor bij de borrel!

Meer vegan kerstrecepten?

Zoek jij buiten dit vegan kerstbrood nog meer vegan kerstrecepten? Bekijk dan ook eens de volgende:

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Dit vind je vast ook interessant

Laat een reactie achter