Home Vegan receptenDesserts Vegan kaneelijs met gegrilde perzik en gerookte amandelen

Vegan kaneelijs met gegrilde perzik en gerookte amandelen

door Simone
0 reactie
Vegan kaneel ijs, gegrilde perzik, gerookte amandelen


Wat is een kerstdiner zonder een fantastisch toetje? Precies, bij een kerstdiner hoort een geweldige afsluiter! Wat dacht je van dit recept voor romig vegan kaneelijs met gegrilde perzik en gerookte amandelen? De kaneel maakt het dessert klassiek en typisch passend bij kerst. Ik vind het altijd lekker om fruit in mijn eten en dus ook desserts te verwerken, dus hoe kan het ook ontbreken in dit dessert? De perzik is een mooi zoet element bij de zoute amandelen.

Het meest mooie aan dit recept voor vegan kaneelijs (behalve dat het zeer smakelijk is of course)? Het kost bijna geen tijd! Het ijs is namelijk makkelijk een dag van te voren of de ochtend voor het kerstdiner voor te bereiden. De perziken gril je kort voordat je het nagerecht wil opdienen. De amandelen grof hakken kost nog geen minuut!

LET OP! Ik heb dit recept op zo’n manier bedacht, dat je het geheel kan aanpassen aan de hoeveelheid mensen waarvoor je het maakt. Je maakt sowieso één grote batch ijs, dus als je gewoon met z’n tweetjes dineert, heb je de dagen of weken erna ook nog een lekker toetje 😉 Eet je met meerdere mensen? Geen probleem, van het ijs kun je minstens 12 flinke bollen scheppen, dus er kunnen sowieso 12 (!) mensen van eten! De hoeveelheid perzik of amandel pas je gewoon aan aan de hoeveelheid personen.

Meer recepten voor vegan ijs met fruit?

Zoek je voor in de toekomst nog meer recepten voor vegan ijs met fruit erbij? Bekijk dan eens de volgende:
Vegan mangoijs met kokos, munt en chili
Vegan speculaasijs met aardbeien

Meer vegan kerstrecepten?

Zoek jij buiten deze champignontartaar nog meer vegan kerstrecepten? Bekijk dan ook eens de volgende:

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Laat een reactie achter