Vegan kaneelijs met gegrilde perzik en gerookte amandelen

door Simone
Vegan kaneel ijs, gegrilde perzik, gerookte amandelen


Wat is een kerstdiner zonder een fantastisch toetje? Precies, bij een kerstdiner hoort een geweldige afsluiter! Wat dacht je van dit recept voor romig vegan kaneelijs met gegrilde perzik en gerookte amandelen? De kaneel maakt het dessert klassiek en typisch passend bij kerst. Ik vind het altijd lekker om fruit in mijn eten en dus ook desserts te verwerken, dus hoe kan het ook ontbreken in dit dessert? De perzik is een mooi zoet element bij de zoute amandelen.

Het meest mooie aan dit recept voor vegan kaneelijs (behalve dat het zeer smakelijk is of course)? Het kost bijna geen tijd! Het ijs is namelijk makkelijk een dag van te voren of de ochtend voor het kerstdiner voor te bereiden. De perziken gril je kort voordat je het nagerecht wil opdienen. De amandelen grof hakken kost nog geen minuut!

LET OP! Ik heb dit recept op zo’n manier bedacht, dat je het geheel kan aanpassen aan de hoeveelheid mensen waarvoor je het maakt. Je maakt sowieso één grote batch ijs, dus als je gewoon met z’n tweetjes dineert, heb je de dagen of weken erna ook nog een lekker toetje 😉 Eet je met meerdere mensen? Geen probleem, van het ijs kun je minstens 12 flinke bollen scheppen, dus er kunnen sowieso 12 (!) mensen van eten! De hoeveelheid perzik of amandel pas je gewoon aan aan de hoeveelheid personen.

Meer recepten voor vegan ijs met fruit?

Zoek je voor in de toekomst nog meer recepten voor vegan ijs met fruit erbij? Bekijk dan eens de volgende:
Vegan mangoijs met kokos, munt en chili
Vegan speculaasijs met aardbeien

Meer vegan kerstrecepten?

Zoek jij buiten deze champignontartaar nog meer vegan kerstrecepten? Bekijk dan ook eens de volgende:

Vegan kaneel ijs, gegrilde perzik, gerookte amandelen

Vegan kaneelijs met gegrilde perzik en gerookte amandelen

Print
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

 • 800 ml romige kokosmelk (met ongeveer 18% vet)
 • 4 el kaneelpoeder
 • 140 gr suiker
 •  twee perzikpartjes per persoon (vers of uit blik)
 • ong 7 gr gerookte amandelen per persoon
 • evt. liquid smoke

Instructies

 1. Verwarm de helft van de kokosmelk op laag vuur en doe de suiker erbij. Roer regelmatig. Als de suiker is opgelost, zet je het apart. Je weet dat de suiker is opgelost als er na even niet geroerd te hebben er niets meer op de bodem van de pan zit.
 2. Zonder ijsmachine: Doe het kokosmelkmengsel samen met de rest van de kokosmelk in een kom en roer goed. Gebruik een zeef om de kaneel bij het kokosmengsel te doen. Doe het mengsel daarna in een lage bak (zoals een brownievorm) met een deksel of plastic folie. Zet ongeveer 5-7 uur in de vriezer. Roer dan de eerste drie uur elk halfuur, om ijskristallen te voorkomen.
  Met ijsmachine: Doe het kokosmelkmengsel samen met de rest van de kokosmelk in een kom en roer goed. Gebruik een zeef om de kaneel bij het kokosmengsel te doen. Doe het mengsel daarna in de bak van de ijsmachine. Laat de ijsmachine ongeveer een uur draaien. Doe het mengsel in een lage bak (zoals een brownievorm) met een deksel of plastic folie en zet daarna 5-7 uur in de vriezer.
 3. Voordat je het ijs wil serveren, ga je aan de slag met de rest. Hak de amandelen grof. Proef goed of de amandelen nog gerookt smaken. Smaken ze iets minder gerookt (waarschijnlijk heb je het rookaroma dan "er af gesneden")? Voeg dan een héél klein beetje liquid smoke toe aan de amandelen (paar druppeltjes). Niet te veel, want daar worden de amandelen minder crunchy van. Snijd vervolgens de perziken in partjes. Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de perziken totdat ze aan beide kanten mooie grillstrepen krijgen.
 4. Haal het ijs uit de vriezer. Zelfgemaakt ijs kan altijd een beetje hard zijn. Is het niet schepbaar? Doe het dan voor 1 tot 2 minuten in de magnetron op 360 watt. Schep één bolletje ijs op een bordje, leg er twee gegrilde perzikpartjes bij en garneer met de gerookte amandelen.

Notities

Benodigd:

 • evt. ijsmachine
 • evt. brownievorm
 • evt. plasticfolie
 • grillpan
 • ijsschep
 • zeef

Dit vindt je misschien ook leuk/lekker