Home Vegan receptenKerstrecepten Champignontartaar met hazelnootcrème

Champignontartaar met hazelnootcrème

door Simone
0 reactie
Champignontartaar

Je hebt classics en je hebt classics wat betreft voorgerechten. Steak tartaar is daar toch wel één van. Toen ik nog geen vegan was, vond ik de classic tartaar helemaal niets. Waarom zou je rauw vlees en een rauw ei eten? Een paar jaar geleden bereidde ik daarom met Kerst dit recept voor bietentartaar. Die was zo fantastisch lekker, dat ik me heb laten inspireren voor een champignontartaar. Oké, een champignontartaar is in de verste verte te vergelijken met bietentartaar, maar ik heb me laten inspireren door het concept.

Paddestoelen staan natuurlijk bekend om hun vleesachtige, umami smaak, dus deze zijn een perfect substituut voor vlees. Echter is het niet per se mijn intentie om vlees na te bootsen. Ik zie dit gewoon als een groenterecept. Natuurlijk kun je dit recept wel gebruiken voor vleeseters, juist omdat paddestoelen zo’n vleesachtige smaak hebben.

Voor dit vegan voorgerecht heb ik in ieder geval kastanjechampignons gebruikt. Deze hebben een nét wat complexere en meer hartige smaak dan “gewone” champignons. Zwarte olijven en peterselie vergezellen de paddestoelen in de tartaar. De tartaar wordt gegarneerd met een lichtzoete hazelnootcrème en citroensap voor een goede balans.

Mooie bijkomstigheid? Deze champignontartaar staat in een handomdraai op tafel!

Meer vegan kerstrecepten?

Zoek jij buiten deze champignontartaar nog meer vegan kerstrecepten? Bekijk dan ook eens de volgende:

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Laat een reactie achter