Home Vegan receptenLunch Hartige polenta ontbijt bowl

Hartige polenta ontbijt bowl

door Simone
0 reactie
Hartige polenta ontbijt bowl


Zoals jullie merken, experimenteer ik de laatste tijd met verschillende ontbijt- en lunchrecepten. Als ik zo op Instagram kijk, zie ik dat er toch best wat mensen havermoutpap eten in de ochtend. Hartstikke gezond! Voor onder andere die mensen heb ik een leuke variatie gevonden: polenta. Polenta is een papje van maismeel. Ik kwam al meer tegen dat mensen ook wel eens polenta ontbijten, dus het leek mij interessant om een polenta ontbijt bowl te maken!

Meer over polenta zelf

Polenta heeft wat weg van aardappelpuree qua consistentie, maar ook qua smaak is het ongeveer net zo neutraal. Het is van oorsprong Italiaans en wordt niet alleen als pap gegeten. Je kunt het ook gebruiken als puree bij avondeten of je kan er ook stevigere dingen van maken, zoals polentafriet. Polenta is bij uitstek geschikt voor mensen met gluten-intolerantie en je kunt er dus prima een vegan glutenvrij ontbijt mee maken!

Wat zit er in de polenta ontbijt bowl?

Omdat polenta van origine Italiaans is, wilde ik dit ontbijt ook een Italiaanse touch geven. De polenta zelf wordt op smaak gebracht met tijm en rozemarijn. Verder is de bowl gevuld met:

  • Tempeh gebakken in balsamico crème. Balsamico crème is wat dikker dan balsamicoazijn en iets minder zuur. Dit staat in de supermarkt wel gewoon bij de azijn.
  • Crispy boerenkool (ofwel: gewoon boerenkoolchips :)). Door de boerenkool een paar minuutjes in de oven te doen, wordt het heel krokant. Dit geeft een lekker contrast bij de smeuïige polenta.
  • Ongezouten amandelen. Amandelen zitten vol goede vetten, vezels en mineralen zoals kalium, fosfor en calcium.
  • Cherrytomaten als fris element.

Niet van team hartig ontbijt?

Sommige mensen vinden hartig ontbijt niet lekker en omdat deze polenta ontbijt bowl een beetje tijd in beslag neemt, kun je deze bowl natuurlijk ook eten als lunch. Hartstikke geschikt om mee te nemen naar werk! En anders heb ik ook nog genoeg zoete vegan ontbijtrecepten:

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Laat een reactie achter