Home Vegan receptenBijgerecht Groene galiameloen salade

Groene galiameloen salade

door Simone
0 reactie
Groene galiameloen salade

In de zomer ben ik echt dol op meloen. Het is zoet, sappig en dorstlessend. Natuurlijk kun je meloen als snack eten, maar waarom niet gewoon in een hartig gerecht verwerken? Als jullie mij al langer volgen, zien jullie wellicht een rode draad in mijn recepten: ik houd van fruit verwerken in hartige recepten! Het is niet alleen gezond, maar het geeft ook nog eens een lekker contrast met de rest. Voor dit recept is galiameloen mijn slachtoffer, voor een groene galiameloen salade.

Groene salade

Deze salade heet niet voor niets groen. (Bijna) alle ingrediënten hebben namelijk deze kleur:

  • Galiameloen
  • Avocado
  • Komkommer
  • Edamameboontjes
  • Verse munt

De groene galiameloen salade is echt perfect voor een zomerse en warme dag, omdat alle ingrediënten verfrissend zijn en smaken. Toch vult het goed door de avocado en edamame. Ook strooi je er nog wat gezouten pinda’s overheen, een fantastische combinatie met het zoete van de meloen!

Geïnspireerd op Vietnamese en Japanse keuken

Galiameloen is verre van een gebruikelijk ingrediënt in de Vietnamese en Japanse keuken, maar de rest van de ingrediënten zijn wel geïnspireerd op deze keukens. Ik eet graag gerechten van beide keukens, dus ik vond het leuk om ze te fuseren!

In Vietnam gebruiken ze veel komkommer, verse munt en gezouten pinda’s. Als je bekend bent met de Vietnamese keuken, doet de dressing van dit recept je misschien ook een beetje aan vegan nước chấm denken. Hier zit namelijk ook knoflook, rode peper, limoen en sojasaus in. Alleen zit er nog gember bij in dit recept, en die heb ik dan weer even geleend uit de Japanse keuken (al gebruiken Vietnamezen ook gember) ;). De dressing is dus een beetje een mix tegen vegan nước chấm en wafu dressing (“dressing in Japanse stijl”). Ook in Japan gebruiken ze ook komkommer, maar de avocado en edamameboontjes heb ik des te meer geleend aan deze keuken.

Ook gek op de Japanse en/of Vietnamese keuken?

Even een klein uitstapje. Ben jij net zoals ik ook gek op de Japanse en/of Vietnamese keuken? Ik heb me bij meer recepten laten inspireren op deze keukens. Bekijk bijvoorbeeld:

Als lunch of bijgerecht

Terug naar de salade! Deze galiameloen salade is prima met 2 personen te eten als frisse, lichte lunch, of als bijgerechtje voor 4 personen bij bijvoorbeeld het BBQ’en!

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Laat een reactie achter

Dit vind je vast ook interessant