Gevulde pastaschelpen in gerookte paprikasaus

door Simone
Gevulde pastaschelpen in gerookte paprikasaus

Een tijd geleden was ik in Barcelona en daar at ik iets met romescosaus. Dit vond ik zo lekker! Deze saus is dus van Spaanse oorsprong en gemaakt van onder andere hazelnoten en/of amandelen, en ñora pepers. Ñora pepers zijn een soort kruising tussen een paprika en peper. Dit recept met gevulde pastaschelpen (ook wel conchiglioni) is geïnspireerd op de smaken van deze lekkere saus.

Gevulde pasta

De saus waarop dit gerecht is geïnspireerd, is dan wel Spaans, maar het gerecht wat ik heb gemaakt, is eigenlijk niet in een bepaalde keuken te plaatsen. Conchiglioni (pastaschelpen) zijn hartstikke Italiaans terwijl de smaken meer Spaans aandoen. Conchiglioni zijn overigens gewoon te koop in de supermarkt.

De pastaschelpen zijn gevuld met pompoen, tomaat en (gerookte) amandel. Ik vind dat bij pasta altijd een lekker sausje hoort, dus dat mocht hier ook niet ontbreken! Het sausje dat je erbij serveert is een gerookte paprikasaus. Dat klinkt misschien allemaal wat gecompliceerd, maar het is eigenlijk niets meer dan een saus van puntpaprika, gerookt paprikapoeder, komijn en tomatenpuree. De liefhebber doet er nog wat chilipoeder bij. De gevulde pastaschelpen met gerookte paprikasaus maak je af met een fris-kruidige touch van verse (blad)peterselie.

Een echte pastaliefhebber?

Kun jij elke dag wel pasta eten? Probeer dan ook eens deze recepten:

Gevulde pastaschelpen in gerookte paprikasaus

Print
Personen: 2 (hoofdgerecht) of 4 (voorgerecht) Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

Gevulde pastaschelpen
  • 16 pastaschelpen (ong. 110 gr) (voor iets grotere eters 20 pastaschelpen)
  • ong 150 gr (fles)pompoen (voor iets grotere eters 180 gr)
  • 50 gr gezouten (gerookte) amandelen
  • 2 tomaten
Gerookte paprikasaus
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 100 gr tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl komijn
  • 5 tl gerookte paprikapoeder
  • 50 ml water
  • evt. chilipoeder
Garnering
  • verse peterselie

Instructies

  1. Verwarm de oven op 160 graden Celsius. Snijd de flespompoen in kleine stukjes zodat ze in de pastaschelpen passen. Kook tot ze beetgaar zijn.
  2. Snijd de tomaten door de helft en lepel het waterige van de tomaat eruit. Snijd in kleine blokjes. Hak de amandelen fijn. Meng de pompoen, tomaten en amandelen.
  3. Snijd de puntpaprika's en knoflook en doe deze in de hakmolen, samen met de komijn, tomatenpuree, gerookte paprikapoeder en water. Je kan de saus dikker maken door meer tomatenpuree toe te voegen of dunner door er wat meer water bij te doen. Voeg nog evt. chilipoeder toe.
  4. Kook de pasta gaar.
  5. Doe de saus in een ovenschaal, leg de pastaschelpen erop en vul met het mengsel van pompoen, tomaat en amandel. Doe voor 15 minuten in de oven.
  6. Garneer met verse peterselie en breng op smaak met zwarte peper en zout.

Notities

Benodigd:
  • keukenmachine/hakmolen
  • ovenschaal
 

Dit vindt je misschien ook leuk/lekker