Home Vegan receptenHoofdgerecht Gevulde pastaschelpen in gerookte paprikasaus

Gevulde pastaschelpen in gerookte paprikasaus

door Simone
0 reactie
Gevulde pastaschelpen in gerookte paprikasaus

Een tijd geleden was ik in Barcelona en daar at ik iets met romescosaus. Dit vond ik zo lekker! Deze saus is dus van Spaanse oorsprong en gemaakt van onder andere hazelnoten en/of amandelen, en ñora pepers. Ñora pepers zijn een soort kruising tussen een paprika en peper. Dit recept met gevulde pastaschelpen (ook wel conchiglioni) is geïnspireerd op de smaken van deze lekkere saus.

Gevulde pasta

De saus waarop dit gerecht is geïnspireerd, is dan wel Spaans, maar het gerecht wat ik heb gemaakt, is eigenlijk niet in een bepaalde keuken te plaatsen. Conchiglioni (pastaschelpen) zijn hartstikke Italiaans terwijl de smaken meer Spaans aandoen. Conchiglioni zijn overigens gewoon te koop in de supermarkt.

De pastaschelpen zijn gevuld met pompoen, tomaat en (gerookte) amandel. Ik vind dat bij pasta altijd een lekker sausje hoort, dus dat mocht hier ook niet ontbreken! Het sausje dat je erbij serveert is een gerookte paprikasaus. Dat klinkt misschien allemaal wat gecompliceerd, maar het is eigenlijk niets meer dan een saus van puntpaprika, gerookt paprikapoeder, komijn en tomatenpuree. De liefhebber doet er nog wat chilipoeder bij. De gevulde pastaschelpen met gerookte paprikasaus maak je af met een fris-kruidige touch van verse (blad)peterselie.

Een echte pastaliefhebber?

Kun jij elke dag wel pasta eten? Probeer dan ook eens deze recepten:

Heb jij dit recept gemaakt?
Tag me op Instagram met @deveganfijnproever en #deveganfijnproever

Laat een reactie achter